Η Ολυμπιακή γη της Ηλείας είναι για τους Ειρηνοποιούς και όχι για τους Φονιάδες

Ημερομηνία: 26-10-2021

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΗΛΕΙΑΣ Ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΗΛΕΙΑΣ

Η Τομεακή Επιτροπή Ηλείας του ΚΚΕ καταγγέλλει την παρουσία του εκπροσώπου του Αμερικανικού ιμπεριαλισμού, του πρέσβη Πάϊατ, στην Αρχαία Ολυμπία.

Αποτελεί προσβολή στην ιστορία της Αρχαίας Ολυμπίας η επίσκεψη του γερακιού των στρατιωτικών επεμβάσεων. Πρόκειται για τον πρεσβευτή των δολοφόνων ιμπεριαλιστών που έχουν αιματοκυλήσει ολόκληρη την υφήλιο για τα συμφέροντα των μονοπωλίων τους, αυτών που ο λαός μας έχει καταδικάσει στη συνείδησή του ως φονιάδες των λαών, αυτών που αντιμετωπίζουν τους λαούς, μαζί και το δικό μας, ως κρέας για τα κανόνια τους!

Δεν φτάνει που η περιοχή μας μετατρέπεται σε ορμητήριο του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, θέλουν να βάλει το αμερικανικό κεφάλαιο στο χέρι και να εκμεταλλευτεί, τις πλουτοπαραγωγικές μας πηγές. Αυτό αποσκοπούν τα συνεχή «σούρτα – φέρτα» του Αμερικανού πρέσβη στην περιοχή μας. Συνδέονται άμεσα με τα γεωστρατηγικά συμφέροντα των ΗΠΑ και τα επενδυτικά σχέδια μεγάλων διεθνών οικονομικών ομίλων για την ευρύτερη περιοχή, την εγκατάσταση πυρηνικών στον Άραξο και την πολεμική αναβάθμιση του αεροδρομίου της Ανδραβίδας εμπλέκοντας περισσότερο την περιοχή μας στους στρατιωτικούς τους σχεδιασμούς.

Η παρουσία του Πάιατ και οποιουδήποτε εκπρόσωπου του Αμερικάνικου Ιμπεριαλισμού είναι πρόκληση για το λαό μας και είναι ανεπιθύμητοι. Ο λαός μας πρέπει να δυναμώσει τον αγώνα για να αποδεσμευτεί η χώρα μας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Να κλείσουν όλες οι βάσεις και η Σούδα. ΟΧΙ πυρηνικά στον Άραξο.

Η εργατική τάξη της περιοχής μας, η νεολαία μας, οι άνθρωποι του μόχθου δεν πρόκειται να ξεχάσουν ότι:

Για τα κέρδη των αμερικανικών μονοπωλίων και τους ανταγωνισμούς τους με ομίλους άλλων κρατών, η Ανατολική Μεσόγειος, τα Βαλκάνια, η Μέση Ανατολή, η γειτονιά μας δηλαδή, θυμίζει πυριτιδαποθήκη έτοιμη να εκραγεί.

Δεν έχουν περάσει δα και αιώνες για να ξεχάσουμε το ρόλο των ΗΠΑ στην επτάχρονη δικτατορία στη χώρα μας, στην τουρκική εισβολή και κατοχή μεγάλου μέρους της Κύπρου που ακόμα καλά κρατεί.

Δεν έχουμε σβήσει από τη μνήμη οι εικόνες από το πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας που οδήγησε στο διαμελισμό της με την ωμή παρέμβαση ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Για αυτά που μίλησε και είπε πρεσβεύουν την «ανάπτυξη» που μας ετοιμάζουν που για το λαό σημαίνει εκμετάλλευση, φτώχεια και πολέμους.

Ο λαός μπορεί να γίνει νοικοκύρης στον τόπο μας όταν κάνει στην άκρη όλους αυτούς. Όταν με τη δική του εξουσία, ο πλούτος που διαθέτει η χώρα μας γίνει κοινωνική ιδιοκτησία, για την ευημερία του λαού και της νεολαίας.

ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!         

                                                                               


Ροή