Η αδελφοποίηση Αρχαίας Ολυμπίας και Tarpon Springs

Ημερομηνία: 29-09-2021

 

Η επίσκεψη σήμερα Δημάρχου της Αμερικανικής πόλης Tarpon Springs στην Αρχαία Ολυμπία

 

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργο Γεωργιόπουλο είχε σήμερα Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021,  ο Δήμαρχος της πόλης Tarpon Springs των ΗΠΑ κ. Κρις Αλαχούζος,  συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Ήλιδας κ. Γιάννη Λυμπέρη.

Οι κ. Αλαχούζος και κ. Λυμπέρης επισκέφθηκαν αρχικά τον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο της Ολυμπίας, στο πλαίσιο των δράσεων της τελετής αδελφοποίησης μεταξύ των Δήμων Tarpon Springs και Ήλιδας.

Αμέσως μετά, και κατά την επίσκεψή τους στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας,  είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Δήμαρχο κ. Γεωργιόπουλο,  πάνω σε θέματα που αφορούν τις σχέσεις με την ομογένεια, την τουριστική ανάπτυξη,  αλλά και σχετικά με την αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ.

**  Ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας αναφέρθηκε στην παράδοση που έχει ο Δήμος του στις αδελφοποιήσεις, μετρώντας ήδη δώδεκα αδελφοποιήσεις με πόλεις απ’ όλο τον κόσμο. Και από τις τρεις πλευρές εκφράστηκε η πεποίθηση ότι με την ενίσχυση των διεθνών δεσμών μεταξύ των πόλεων προάγεται ο πολιτισμός και η πρόοδος, μέσα από την ανταλλαγή ιδεών και προτάσεων.

 


Ροή