Διαδικτυακή εκδήλωση εφημερίδας Χριστιανική της Χριστιανικής Δημοκρατίας

Ημερομηνία: 13-11-2021

Η εφημερίδα «Χριστιανική» διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα:

«Το αδιέξοδο του “Συμφώνου Σταθερότητας” και της Ευρωζώνης»

τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου ώρα 19.30.

Ομιλητές:

Παύλος Δερμενάκης, συντάκτης του “Δρόμου της Αριστεράς”

Γιώργος-Νεκτάριος Παναγιωτίδης, συνεργάτης της “Χριστιανικής”

Συντονίζει ο Γιάννης Ζερβός για τη “Χριστιανική”

 ***  Σύνδεσμος εκδήλωσης: https://us02web.zoom.us/j/86539135117

Με ζωντανή μετάδοση από το κανάλι της «Χριστιανικής» στο youtube.

Πρόσβαση συνδέσμων και μέσω της αναγγελίας της εκδήλωσης στην ιστοσελίδα μας www.xristianiki.gr

Στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε μεταξύ άλλων:

“Θεωρώ όμως ότι είναι κοινός τόπος στην Ευρώπη …ότι το Σύμφωνο Σταθερότητας θα αλλάξει και ότι δεν μπορούμε πια να είμαστε δεσμευμένοι από σκληρούς ανελαστικούς στόχους τους οποίους τελικά λίγες χώρες μπορούν να υπηρετήσουν και που δημιουργούν συνθήκες αυτοτροφοδοτούμενων κρίσεων. Θα γίνει αυτή η συζήτηση. Θα είναι η επόμενη μεγάλη πολιτική συζήτηση η οποία θα γίνει το 2022… θεωρώ δεδομένο ότι το Σύμφωνο Σταθερότητας θα αλλάξει. Σε ποια κατεύθυνση; Δεν είμαι έτοιμος να σας το πω.»

Το “Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης” εφαρμοστική συμφωνία της συνθήκης του Μάαστριχτ, υπέρτατο δόγμα των λογιστών των Βρυξελλών και εργαλείο επιβολής καταθλιπτικής λιτότητας αμφισβητείται και από τους πιο φανατικούς Ευρωπαϊστές. Η ισχύς του έχει ανασταλεί λόγω του “κορωναϊού”. Η κατάργησή του από πολιτικό αίτημα γίνεται αναγκαιότητα στη βάση της κοινής λογικής.

Οι επιπτώσεις των εξελίξεων αυτών θα είναι καθοριστικές για τη ζωή μας. Η επάνοδος του «Συμφώνου Σταθερότητας» όπως και πριν, θα σημάνει καταθλιπτική λιτότητα και εξαθλίωση.

 Αθήνα 12.11.2021. H «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ»


Ροή