Εποικοδομητική συνάντηση Δημάρχου Πύργου με Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Ημερομηνία: 13-11-2021

Από τη συνάντηση του Δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σίμο Κεδίκογλου

Από το γραφείο του Δημάρχου κ. Τάκη Αντωνακόπουλου ανακοινώθηκαν τα πιο κάτω :

<<Με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και αρμόδιο για την Αλιευτική πολιτική, Σίμο Κεδίκογλου, είχε συνάντηση ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος. Με σημαντικά θέματα τα οποία στοχεύει και προγραμματίζει ο Δήμος Πύργου, τα οποία συζητήθηκαν κατά εποικοδομητικό τρόπο σε αυτή τη συνάντηση.

Παρόντες στην επίσκεψη αυτή στο γραφείο του κ. Κεδίκογλου ήταν επίσης ο αντιδήμαρχος Τεχνικών υπηρεσιών κι αναπληρωτής δήμαρχος Πύργου Γιάννης Αργυρόπουλος και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου δημάρχου Γιώργος Καραστέργιος.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, σχετικά με το περιεχόμενο της:

“Είχαμε μια ενδιαφέρουσα και φιλική συνάντηση με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κι αρμόδιο για την Αλιευτική πολιτική, κ. Σίμο Κεδίκογλου στο υπουργείο.

Μεταξύ άλλων, ένα από τα σημαντικά θέματα που συζητήσαμε ήταν το θέμα της περαιτέρω αύξησης της χρηματοδότησης του έργου «ανάπλαση σκιάστρων στη λιμενική ζώνη Κατακόλου». Το συγκεκριμένο έργο χρηματοδοτείται κατά το ήμισυ από το πρόγραμμα Leader, τομεακό πρόγραμμα που υπάγεται στην αλιεία, και από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

Ο υπουργός ήταν πολύ θετικός με τα δεδομένα που του παραθέσαμε, ενώ ήδη παραδώσαμε κι όλα τα σχετικά έγγραφα που χρειάζονται για τη μελέτη του έργου.

Ένα άλλο θέμα που συζητήσαμε ήταν για το μικρό λιμανάκι στη Σκαφιδιά, όπου διαθέτει έναν χαρακτήρα αλιευτικού καταφυγίου, επιδιώκοντας να μπορέσουμε και εκεί διαδικαστικά να ξεμπλοκάρουμε τις εκκρεμότητες και να χρηματοδοτήσουμε το έργο.

Ήταν συνολικά μια συνάντηση ουσιαστική, αποτελεσματική και περιμένουμε τα απτά αποτελέσματα της, μέσα κι από μια απαραίτητη αλληλογραφία που θα υπάρξει στο άμεσο μέλλον>>.


Ροή