Από την ΑΥΓΗ της Τυπογραφίας στην Ηλεκτρονική ΑΥΓΗ

Ημερομηνία: 24-09-2021

avgi

Από την ΑΥΓΗ της τυπογραφίας, της λινοτυπίας και των υπολογιστών, στην ηλεκτρονική ΑΥΓΗ του διαδικτύου…  Στην ΑΥΓΗ του 21ου αιώνα!

Είναι ένα βήμα προόδου, με την επίγνωση πάντα των ηθικών δεσμεύσεων που διέπουν την έννοια της Δημοσιογραφίας.  Με τις ίδιες αρχές και το ίδιο πάθος για την Δημοσιογραφία, κυρίως όπως την οριοθέτησε η μεγάλη μορφή του Ιδρυτή της ΑΥΓΗΣ Πύργου και Διευθυντή μας Αύγουστου Καπογιάννη, με δυνατή αγάπη και βαθιά πίστη στο λειτούργημα αυτό.

Με αυτά τα εφόδια ξεκινάμε, όπως και ο Αύγουστος Καπογιάννης, όταν σε δύσκολες εποχές ξεκίνησε με το πρώτο φύλλο στις 18 Ιουνίου 1945, το καλλιτεχνικό λογότυπο του οποίου θα κοσμεί εφεξής την Ιστοσελίδα μας. Ήταν χαρακτικό έργο του συμπολίτη Πανεπιστημιακού μετέπειτα της Σχολής Καλών Τεχνών Θανάση Εξαρχόπουλου.

Ξεκινάμε μόνοι μας ελεύθεροι και ανεξάρτητοι όπως πάντα μέχρι σήμερα. Το πρώτο ευχάριστο γεγονός είναι ότι θα γράφει εδώ επιστημονικά άρθρα ο εγγονός του μεγάλου δημιουργού της Εφημερίδας μας και που φέρει το άξιο όνομά του Αύγουστος Καπογιάννης!

Επειδή δεν μου αρέσουν τα βαρύγδουπα λόγια, για το τι θα είμαστε, τι θα κάνουμε, πού θα πάμε κλπ,  εσείς μόνο οι Αναγνώστες θα μας κρίνετε!

 

Με εκτίμηση

Αντρέας ΑΥΓ. Καπογιάννης


Ροή