Μια υπέροχη βραδιά στο Πάρκο ΣΠΚ στον Πύργο με το ορχηστρικό σχήμα “VIBRATO” της Πολυφωνικής Χορωδίας Πάτρας

Ημερομηνία: 17-09-2021

Ο κόσμος στο Πάρκο ΣΠΚ, χθες Σάββατο βράδυ 18 του ρομαντικού Σεπτέμβρη, δεν ήταν πολύς… Αλλά πολλά και σε διάρκεια χρόνου ήταν τα συναισθήματα που συνεπήραν εκείνους που παραβρέθηκαν στο χώρο, με τη μαγευτική μουσική και τα υπέροχα τραγούδια, ενός εξαιρετικού μουσικού συγκροτήματος…

Το ορχηστρικό σχήμα “VIBRATO”, ένα από τα 11 συνολικά τμήματα που συναποτελούν την Πολυφωνική Χορωδία Πάτρας, μάγεψε στην κυριολεξία το κοινό με τον απαλό μουσικό ήχο και με τα τραγούδια των τιτάνων συνθετών Μάνου Χατζιδάκι και Μίκη Θεοδωράκη, καθώς επίσης του Δημήτρη Λάγιου και του Γιώργου Αθανασακόπουλου, ο οποίος και διευθύνει το ορχηστρικό σχήμα.
Η ωραία αυτή εκδήλωση, στον όμορφο χώρο του Πάρκου ΣΠΚ, άνοιξε με θερμό χαιρετισμό από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή της Πολυφωνικής Χορωδίας Πάτρας κ. Σταύρο Σολωμό, που εξέφρασε τη χαρά του, για την παρουσία τους στον Πύργο και την άψογη συνεργασία με τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού Πύργου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τραπεζικών Υπαλλήλων Ηλείας.

Ο ίδιος ο κ. Σολωμός στο κλείσιμο της εκδήλωσης ευχαρίστησε τον συνδιοργανώτρια Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και διάβασε μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Νίκου Κοροβέση, ο οποίος αναφέρθηκε και στην οικονομική στήριξη που παρέχει η ΠΔΕ, για πολιτιστικές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα σε περιοχές των τριών νομών.

Να σημειώσουμε εδώ ότι το θαυμάσιο αυτό ορχηστρικό σχήμα ήρθε για πρώτη φορά στα πόλη του Πύργου, στις 9 Φεβρουαρίου 2019, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν του Πολιούχου του Πύργου Αγίου Χαραλάμπους. Η εκδήλωση είχε λάβει χώρα στην κεντρική πλατεία Πύργου και είχε φροντίσει γι’ αυτό η Αντιπρόεδρος του Δ.Ο.Π.Π. κα Αγγελική Ζάγκλαρη, με τη συνεργασία του Προέδρου κ. Χάρη Β. Μικελόπουλου.

Την όλη εκδήλωση στο Πάρκο ΣΠΚ παρουσίασε η κα Αθανασία Παπασταύρου. Τα τραγούδια ερμήνευσε μελωδικά με την εξαίρετη φωνή της η κα Δέσποινα Κριμπάς.

Στη μνήμη του μεγάλου μας Μίκη Θεοδωράκη τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, πριν από το πρώτο άκουσμα του αθάνατου τραγουδιού, σε ποίηση Γιώργου Σεφέρη, “Άρνηση” (Στο Περιγιάλι το κρυφό). Το τραγούδι αυτό έπαιξε και δεύτερη φορά κλείνοντας έτσι το μουσικό πρόγραμμα.

Να επισημάνουμε επίσης δύο ωραίες προτάσεις κατά το κλείσιμο της μουσικής βραδιάς : Η πρώτη έγινε από τον κ. Χάρη Β. Μικελόπουλο, κατά τον χαιρετισμό του, ο οποίος κάλεσε τον Δήμαρχο Πύργου, να δρομολογηθεί η συγκρότηση ενός ορχηστρικού σχηματος στον Πύργο, στα πρότυπα εκείνου της Πάτρας.

Και φυσικά ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Αντωνακόπουλος δεν ήταν δυνατόν να μην αποδεχθεί την πρόταση αυτή. Στον σύντομο χαιρετισμό του (δόξα τω θεώ) ο Δήμαρχος Πύργου μίλησε πολύ ωραία για τα αξιώματα της Τέχνης και του Πολιτισμού.

Η δεύτερη επίσης σημαντική πρόταση προήλθε από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Πολυφωνικής Χορωδίας Πάτρας κ. Γιάννη Κόττορο, που είπε παρόντος στην εκδήλωση του κ. Ηλία Ανδριόπουλου, πως θα εισηγηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο, να γίνει μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στον μεγάλο μας Ηλείο δημιουργό.

Εκτός από τους προαναφερθέντες παρέστησαν επίσης ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Πύργου κ. Γιάννης Αργυρόπουλος μετά της συζύγου του μας Αιμιλίας, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Τραπεζικών Υπαλλήλων Ηλείας κ. Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, η Αντιπρόεδρος του Δ.Ο.Π.Π. κα Αγγελική Ζάγκλαρη, η κα Λένα Ηλ. Ανδριοπούλου κ.ά.

Ρεπορτάζ Αντρέα ΑΥΓ. Καπογιάννη – ΑΝΚ


Ροή