Το βιβλίο για το 1821 στην Ηλεία στα Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Πύργου

Ημερομηνία: 15-10-2021

Παραδόθηκαν βιβλία της «Επανάστασης του 1821 στην Ηλεία» για τα Γυμνάσια-Λύκεια του Δήμου Πύργου

Η τοπική ιστορία σε όλα τα σχολεία

Τον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Γιώργο Φωτεινόπουλο επισκέφτηκαν πρόσφατα ο πρόεδρος του ΔΟΠΠ Χάρης Μικελόπουλος και ο ειδικός συνεργάτης του δημάρχου Πύργου και ιστορικός Θεόδωρος Λάμπρος όπου παρέδωσαν, εκ μέρους του δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου, βιβλία για την Ελληνική Επανάσταση του 1821 στην Ηλεία, τα οποία θα «στολίσουν» τις βιβλιοθήκες των γυμνασίων και των λυκείων του Δήμου Πύργου.

Όπως αναφέρει ο κ. Αντωνακόπουλος,  «Η ανάδειξη του πολιτισμού και της ιστορίας είναι μια από τις βασικές μας προτεραιότητες από τότε που αναλάβαμε τα ηνία του Δήμου. Πόσο δε, όταν πρόκειται για την τοπική μας ιστορία. Για τον σκοπό αυτό ο Πρόεδρος του ΔΟΠΠ Χάρης Μικελόπουλος και ο Ειδικός μας Συνεργάτης και Ιστορικός Θεόδωρος Λάμπρος παρέδωσαν στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας και στον Διευθυντή κ. Γιώργο Φωτεινόπουλο αντίτυπα του βιβλίου – λευκώματος που εκδόσαμε πριν μερικούς μήνες για την Επανάσταση του 1821.   Με αυτές μας τις ενέργειες αναδεικνύουμε – προβάλουμε την τοπική μας ιστορία και το βιβλίο αυτό πλέον θα κοσμεί τις βιβλιοθήκες των Γυμνασίων – Λυκείων του Δήμου μας».

Χάρης Μικελόπουλος – Πρόεδρος ΔΟΠΠ

«Ο Πολιτισμός και η ιστορία είναι σε πρώτη προτεραιότητα»

Για την επίσκεψη στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ηλείας μίλησε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πύργου κ. Χάρης Μικελόπουλος που ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «Ο Δήμος Πύργου και ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Πύργου έχουν ως βασική προτεραιότητα την ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού. Αυτόν τον σκοπό έχει και το εν λόγω βιβλίο – λεύκωμα το οποίο θα διανεμηθεί στα Γυμνάσια – Λύκεια του Δήμου με σκοπό οι μαθητές να αρχίσουν να μαθαίνουν και να γνωρίζουν την τοπική τους ιστορία¨.

Θεόδωρος Λάμπρος – – Ειδικός Συνεργάτης Δήμου  Πύργου και Ιστορικός:

«Η Τοπική Ιστορία θα πρέπει να αρχίσει

να διδάσκεται στις σχολικές μονάδες του Δήμου»

Με την σειρά του ο Ειδικός Συνεργάτης του Δήμου Πύργου και Συγγραφέας του Βιβλίου – Λευκώματος για το 1821 στην Ηλεία Θεόδωρος Λάμπρος αναφέρθηκε στην μεγάλη σημασία που έχει το εν λόγω ιστορικό πόνημα για τις σχολικές μονάδες του Δήμου τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «Η Τοπική Ιστορία θα πρέπει να αρχίσει να διδάσκεται στις σχολικές μονάδες του Δήμου. Σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια. Αυτόν τον σκοπό έχει και το εν λόγω ιστορικό βιβλίο – λεύκωμα ώστε οι μαθητές – μαθήτριες αλλά και οι εκπαιδευτικοί να αρχίσουν να μαθαίνουν και να γνωρίζουν την τοπική ιστορία. Το έχουμε ανάγκη ως Ηλείοι αφού γεννηθήκαμε και ζούμε σε ένα τόπο με πλούσια ιστορία και πολιτισμό.

Ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιώργος Φωτεινόπουλος ευχαρίστησε τους κ.κ Χάρη Μικελόπουλο και Θεόδωρο Λάμπρο για την ευγενική πρωτοβουλία του Δήμου στο να διανείμει το εν λόγω βιβλίο στα Γυμνάσια  -Λύκεια του Δήμου τονίζοντας την μεγάλη σημασία της τοπικής ιστορίας.

ΦΩΤΟ– Οι κ Χάρης Μικελόπουλος και κ. Θεόδωρος Λάμπρος με τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας  κ. Γιώργο Φωτεινόπουλο,  όπου του παρέδωσαν αντίτυπα του βιβλίου – λευκώματος για το 1821.


Ροή