Το Ελληνικό Δημόσιο θα πληρώσει το έργο? Τα δωρεάν 300 εκ. ευρώ της ΕΕ τα πετάξατε?

Ημερομηνία: 16-12-2021

ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ- ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ ΗΛΕΙΑΣ

<<Η απάντηση στους καταστροφολόγους

είναι η κατασκευή του ‘Πάτρα-Πύργος’>>

“Έργα και όχι λόγια, αυτή είναι η απάντηση της σημερινής κυβέρνησης για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου ‘Πατρών-Πύργου’. Η Κομισιόν έδωσε το πράσινο φως για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου, καθώς η αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε χρηματοδότηση ύψους 217 εκατ. ευρώ από το ελληνικό δημόσιο για την κατασκευή του τμήματος Πάτρας-Πύργου της Ολυμπίας Οδού, βάζοντας και επίσημα τέλος στα σενάρια καταστροφολογίας που είχαν επενδύσει κάποιοι και συντηρούσαν τους τελευταίους μήνες.

Οι διαβεβαιώσεις που είχε δώσει από το βήμα της Βουλής ο αρμόδιος Υπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, απαντώντας και σε δική μου επίκαιρη ερώτηση, επισφραγίστηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και από τις αρχές του 2022, όπως είχε άλλωστε προαναγγελθεί ξεκινά η κατασκευή του έργου.

Η σημερινή κυβέρνηση προχώρησε με σχέδιο, πρόγραμμα και στοχευμένες κινήσεις, απεγκλωβίζοντας το έργο από τις καλένδες που το είχε οδηγήσει η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τις παλινωδίες της.

Ας καταλάβουν λοιπόν τώρα οι γνωστοί καταστροφολόγοι λαϊκιστές, που δεν κατάφεραν να υλοποιήσουν το έργο, ότι τον αυτοκινητόδρομο Πατρών-Πύργου τον υλοποιεί η κυβέρνηση της Ν.Δ.

Ήταν δέσμευση του ίδιου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και πλέον γίνεται πράξη. Εμείς θα παρακολουθούμε όλες τις εξελίξεις, με βασική μέριμνα να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα έτσι ώστε από τα μέσα του 2023 να αρχίσουν να παραδίδονται τμήματα του έργου, ενώ παράλληλα θα προχωρήσει με άλλη εργολαβία και η βελτίωση του υφιστάμενου αυτοκινητόδρομου”.

                                               ***************************

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ

Πρέπει να διευκρινιστεί επακριβώς και να εξηγηθεί στον Ελληνικί Λαό και ειδικά στον Ηλειακό Λαό, για ποιο λόγο πετάχτηκαν στο γκρεμό τα ΔΩΡΕΑΝ 300 εκατομμύρια ευρώ της ΕΕ  και τώρα μιλάτε για χρηατοδότηση  217 εκατ. ευρώ από το ελληνικό δημόσιο,  για την  κατασκευή κατασκευή του τμήματος Πάτρα – Πύργος !!!

Δηλαδή θα εποβαρυνθεί ο ίδιος ο λαός για το κόστος του έργου αυτού, που θα γίνει τώρα από την <<Ολυμπία Οδό>> και δεν γνωρίζουμε με τι προδιαγραφές θα γίνει και αν τελικά μπουν διόδια?

Ας κρίνει ο Λαός της Ηλείας, αν είναι λογικό και σωστό να επιβαρυνθεί η χώρα μας με αυτό το ποσό που θα δαπανηθεί για το έργο,  αντί της ΔΩΡΕΑΝ χρηματοδότησης με 300 εκατ. ευρώ από την ΕΕ…!!!

Δημοσιογράφος  ΑΝΚ

 


Ροή