Στον Κόμβο της Αντίστασης Αγίου Γεωργίου η Αγροτιά της Ηλείας μάχεται – Να είστε σήμερα εκεί!

Ημερομηνία: 19-04-2022

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Ν. ΗΛΕΙΑΣ

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 19 ΑΠΡΙΛΗ ΩΡΑ 11:00 π.μ.

ΣΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ

                                         ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

 

 

Το δικό μας «Γολγοθά» ανεβαίνουμε οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι όλο αυτό το διάστημα που δεν μπορούμε να ζήσουμε εμείς και οι οικογένειες μας.

Αιτία οι εξευτελιστικές τιμές, κάτω του κόστους, που διαθέτουμε την παραγωγή μας με την ταυτόχρονη εκτίναξη του κόστους παραγωγής αλλά και διαβίωσης.

Χαρακτηριστική περίπτωση οι σταφιδοπαραγωγοί οι οποίοι έχουν πληρωθεί με τιμή κάτω από ένα (1) ευρώ το κιλό. Την ίδια στιγμή αποτελεί κοροϊδία η ανακοίνωση του υπουργείου Γεωργίας για στήριξη του εισοδήματος των σταφιδοπαραγωγών με 54 ευρώ / στρέμμα που μεταφράζεται περίπου σε 15 λεπτά το κιλό. Σε καμία περίπτωση δεν προσεγγίζει ούτε την περσινή τιμή που ήταν 1,60 ευρώ /κιλό.

Η εξέλιξη αυτή δεν είναι αποτέλεσμα του πολέμου στην Ουκρανία, όπως θα έλεγε η κυβέρνηση, αφού το πρόβλημα είναι γνωστό από τον Αύγουστο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι βιομήχανοι – μεγαλέμποροι, που κυριαρχούν στην αγορά διαμορφώνουν όπως θέλουν τις τιμές στα προϊόντα με κριτήριο το κέρδος τους αγοράζοντας τα προϊόντα μας και κάτω του κόστους.

Η κατάσταση για τους σταφιδοπαραγωγούς γίνεται ακόμα πιο δύσκολη γιατί πολλοί από αυτούς κινδυνεύουν να χάσουν τις περιουσίες τους από τη Μονή των Αγίων Θεοδώρων αφού η κυβέρνηση δεν έχει δώσει ακόμα λύση προς όφελός τους.

Διεκδικούμε :

  • Για τη σταφίδα κατώτερη εγγυημένη τιμή που να καλύπτει το κόστος παραγωγής και να αφήνει εισόδημα επιβίωσης στους παραγωγούς. Αυτή δεν μπορεί να είναι σήμερα κάτω από δύο (2) ευρώ το κιλό.
  • Μείωση του κόστους παραγωγής με :
  • Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα. Να ξεκινήσουν άμεσα η άρδευση των χωραφιών.
  • Αφορολόγητο πετρέλαιο.
  • Επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΞΕΚΛΗΡΙΖΕΙ.

ΜΕ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΙΣ 11:00 πμ

 


Ροή