Στον εξεγερσιακό του Νοέμβρη μήνα έλαμψε το 42ο Ολυμπιακό Ράλλυ στον Πύργο!

Ημερομηνία: 15-11-2021

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΓΕΜΙΣΑΝ ΑΠΌ ΚΟΣΜΟ

Ενθουσιώδης τελετή εκκίνησης του 42ου Ολυμπιακού Ράλλυ ύστερα από δύο χρόνια και με οικοδεσπότη τον Δήμο Πύργου

Παναγιώτης Αντωνακόπουλος :  <<Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι θεσμός για την πόλη>>

 

Με μια ενθουσιώδη και φαντασμαγορική τελετή έναρξης, όπως αρμόζει στην διαχρονική του αξία  και μεγάλης σημασίας αθλητικής διοργάνωσης, πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου, με την  παρουσίαση των πληρωμάτων του 42ου Ολυμπιακού Ράλλυ στην κεντρική πλατεία του Πύργου.

Πλήθος κόσμου, λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού ήταν εκεί για να καλωσορίσουν κορυφαίους αθλητές και να υποδεχτούν τα 43 πληρώματα, αριθμό ρεκόρ στα χρονικά της διοργάνωσης. Ο Δήμαρχος Πύργου, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος σήκωσε τη σημαία σε ένα από τα πληρώματα, συνεχάρη την “ψυχή” της διοργάνωσης, τον πρόεδρο της ΑΟΛΑΠ Μιχάλη Αποστολόπουλο και ευχήθηκε καλή επιτυχία και ασφάλεια σε όλους τους συμμετέχοντες, δηλώνοντας : <<Συνεχίζουμε την παράδοση δεκαετιών. Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι θεσμός για την πόλη. Θέλω να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου στους πρωταγωνιστές του 42ου Ολυμπιακού Ράλλυ, στον Μιχάλη Αποστολόπουλο την “ψυχή” του αθλήματος και σε όλους όσοι συμμετέχουν και βοηθούν στην διεξαγωγή αυτού του σπουδαίου αθλητικού γεγονότος. Ο Δήμος Πύργου, ενεργά και αποτελεσματικά, συμμετέχοντας, στηρίζει τη διοργάνωση>>.

**   Στην ράμπα της εκκίνησης, από την δημοτική αρχή, ανέβηκαν επίσης για να παρουσιάσουν πληρώματα ο αναπληρωτής δήμαρχος Πύργου, Γιάννης Αργυρόπουλος εκπροσωπώντας το ΔΣ της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Νίκος Κοτσώνης, ο  αντιδήμαρχος Παιδείας & Δια βίου Μάθησης και Εθελοντισμού Γιάννης Πλεμμένος, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Πύργου Γιάννης Βαρελάς, ενώ από τις πρώτες σειρές το παρών έδωσαν αρκετοί συνεργάτες του Δήμου μεταξύ των οποίων και η άμισθη σύμβουλος σε θέματα Πολιτισμού και Τουρισμού Φλώρα Παπαγιαννάκη.

Το 42ο Ολυμπιακό Ράλλυ διεξήχθη (13-14 Νοεμβρίου) , από το αθλητικό Σωματείο, Αγωνιστική Ολυμπιακή Λέσχη Αυτοκινήτου Πύργου (ΑΟΛΑΠ) και πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας), την Π.Ε.Δ. Δυτικής Ελλάδας, τον Δήμο Πύργου και τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, με την θεσμική υποστήριξη της ΔΗΚΕ Πύργου, του Επιμελητηρίου Ηλείας και του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου καθώς και την οικονομική ενίσχυση 110 χορηγών.

**  Χαιρετισμό έστειλε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης.

**  Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι τα συγχαρητήρια όλων των συνδιοργανωτών όπως και συμμετεχόντων εισέπραξε ο πρόεδρος της ΑΟΛΑΠ Μιχάλης Αποστολόπουλος για την άρτια φετινή διοργάνωση αλλά και την προσφορά του τόσα χρόνια στο “τιμόνι” του σωματείου . Επίσης καταλυτική ήταν η συμβολή της Αγγελικής Τσετσοπούλου  – Αλέρτα στην άψογη διεκπεραίωση όλων των θεμάτων της διοργάνωσης, όπως και την τήρηση των μέτρων ασφαλείας στο χώρο της παρουσίασης των πληρωμάτων, φροντίζοντας όλες τις λεπτομέρειες.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ  ΑΝΚ :  Οι υπόλοιπες φωτογραφίες (οκτώ τον αριθμό) θα δημοσιευθούν στην επικουρική Σελίδα μας,  στην ΑΥΓΗ Πύργου Ηλείας.

******************************************888888888888888888888888888******************************************

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΑΟΛΑΠ ΜΙΧΑΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

 

Αγαπητοί φίλοι και φίλες του μηχανοκίνητου αθλητισμού….

Σας υποδεχόμαστε και φέτος για 42η φορά στο Ολυμπιακό Ράλλυ, έναν από τους κορυφαίους αγώνες του Ελληνικού Πρωταθλήματος, στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, που μετράει στο 57ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ραλλυ, και Κύπελλο Χώματος Ελλάδος τους κορυφαίους θεσμούς για την Ελλάδα και μοναδικούς για την  Ηλεία μας στο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Η καθιέρωση αυτής της διοργάνωσης από το 1973, αποτελεί δικαίωση των προσπαθειών των στελεχών της λέσχης μας, στην επιτυχή οργάνωση αγώνων, που αποτελεί την κορυφαία έκφραση του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Το ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΡΑΛΛΥ όπως γνωρίζετε αποτελεί την σημαντικότερη αθλητική εκδήλωση της Ηλείας μας.

Άλλωστε όπως έλεγε και ο μεγάλος Νέλσον Μαντέλα :

«Πάντα μοιάζει αδύνατο, μέχρι να το πετύχεις.»!

Και μείς με ανεπτυγμένο το αίσθημα της μεγάλης μας ευθύνης, καταφέραμε ώστε ο αγώνας να είναι άριστα οργανωμένος δεδομένου ότι τα βλέμματα όλου του δημοσιογραφικού κόσμου πανελληνίως θα είναι στραμμένα στον νομό μας.

Σημαίνει επίσης ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ και της μοναδικής φυσικής ομορφιάς του στο πανελλήνιο, κάτι που συμβάλλει στην τουριστική υποστήριξη της περιοχής.

Σημαίνει επίσης, όσο και αν αυτό δεν είναι άμεσα ορατό, την άμεση οικονομική κίνηση στην περιοχή με την επίσκεψη εκατοντάδων από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και το Βέλγιο , των αγωνιζομένων και των συνεργείων και φίλων τους, των δημοσιογράφων, των στελεχών και κριτών του αγώνα, κάτι που το έχει ανάγκη ο επαγγελματικός κόσμος της περιοχής, ειδικά στην σημερινή οικονομική συγκυρία.

Μας γεμίζει χαρά και συγκίνηση που πολλοί από εσάς βρίσκεστε δίπλα μας με την παρουσία σας και όχι μόνο, στις δραστηριότητες της ΑΟΛΑΠ για 48 πλέον  χρόνια.

Μας δίνει δύναμη η παρουσία σας, να συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε, για όσα ονειρευόμαστε για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό στην Ηλεία, και να σεβόμαστε την λέσχη μας, κρατώντας την στην υψηλότερη θέση επιτυχιών.

Για εμάς η φετινή διοργάνωση είναι κάτι πολύ ξεχωριστό.

Το 42ο Ολυμπιακό Ράλλυ, είναι γεγονός, ξετυλίγεται μπροστά μας, με μια εξαιρετική οργανωτική προσπάθεια, με 43 ιδιαίτερες συμμετοχές, σπουδαίοι πρωταθλητές στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, σε μια δύσκολη εποχή για τον κόσμο, με την πανδημία του covid.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους, όσους βοήθησαν για την επίτευξη του στόχου, του οργανωτή, του αγωνιζόμενου, του χορηγού, του υποστηρικτή, του θεατή, του δημοσίου υπαλλήλου….

Ότι και αν πούμε για αυτή τη συγκλονιστική προσπάθεια είναι λίγο.

Η Ηλεία είναι δυνατή και ξέρει να αγωνίζεται.

Είναι αυτό που λένε οι σοφοί μας: «Εμείς καθορίζουμε αν θα βυθιστούμε στη μιζέρια ή αν θα γίνουμε δυνατοί. Χρειάζεται ο ίδιος κόπος για να πετύχουμε είτε το ένα είτε το άλλο.» – Κάρλος Καστανέντα

Και σε αυτό, σημαντικοί σύμμαχοι μας και συνδιοργανωτές μας σε αυτήν την προσπάθεια είναι: η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, η ΠΕΔ (Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδος) και οικοδεσπότες, οι Δήμοι Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας.

Οι περίπου 110 χορηγοί μας που παραμένουν δίπλα μας, σε οικονομικά δύσκολες εποχές και εμείς για μια ακόμα φορά έχουμε φροντίσει να μην διαψευστούν οι προσδοκίες τους. Τα μέλη μας και τα στελέχη της λέσχης μας αποτελούν τη βάση για την επιτυχία του αγώνα.

Και φέτος, έχουμε φροντίσει για την  ασφάλεια του αγώνα όλων μας,  στις  ειδικές διαδρομές (Αλφειούσας, Λάλα και Φολόης) του 42ου Ολυμπιακού ράλλυ.    Οι θεατές μας να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες ασφαλείας, τα μέτρα είναι αυστηρά, κι αν οι πολίτες δενη ακολουθήσουν τις οδηγίες θα διακοπούν οι ειδικές όπως έγινε και στο Ράλλυ Ακρόπολης.      Ευχόμαστε σε όλους ένα αγώνα γεμάτο συγκινήσεις και έντονη δράση.

Κηρύσσω την έναρξη του 42ου Ολυμπιακού ράλλυ!!!!

(Σημείωση συντάκτη : Τελικά πήραν μέρος  στο 42ο Ο.Ρ.  42 πληρώματα).


Ροή