Η επέτειος της ιστορικής Μάχης του Βαρθολομιού ενάντια στον Ιμπραήμ

Ημερομηνία: 15-11-2021

Ο εορτασμός της 196ης Επετείου της Μάχης του Βαρθολομιού

Ο Δήμος Πηνειού γιόρτασε με λαμπρότητα την 196η Επέτειο της Μάχης του Βαρθολομιού (9-11 Νοεμβρίου 1825) την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 10:30 π.μ. με Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου, που τέλεσε ο Θεοφ. Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος συμπαραστατούμενος από τον αρχιμανδρίτη π. Φιλάρετο Σπανόπουλο και κληρικούς της τοπικής Εκκλησίας. Ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο του Οπλαρχηγού Βέρρα,  ενώ είχε προηγηθεί η εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας από την φιλόλογο κα  Μαρία Θεοδόση.

Μετά την Επιμνημόσυνη δέηση, παρουσία των Βουλευτών Ηλείας .κ. Ανδρέα Νικολακόπουλου (ΝΔ), Διονύση  Καλαματιανού (ΣΥΡΙΖΑ) και Μιχάλη Κατρίνη (ΚΙΝΑΛ), αντιδημάρχων , δημοτικών συμβούλων και προέδρων ΤΚ του Δήμου, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από την Δημοτική Αρχή,   τα Σώματα Ασφαλείας, τον πρόεδρο της ΤΚ, εκπροσώπους μαθητών, εκπαιδευτικών,  φορέων και Συλλόγων.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Άγγελος Μπράτης κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους του Δημάρχου Πηνειού κ. Ανδρέα Μαρίνου.

Το ψιλόβροχο δεν πτόησε τοις συντελεστές της εορταστικής εκδήλωσης και με την Φιλαρμονική Βαρθολομιού να παιανίζει  έλαβε χώρα η παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας,  της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,  με την Γαλανόλευκη να κυματίζει ψηλά και τον κόσμο να καμαρώνει για το μέλλον του τόπου!

Στην επετειακή εκδήλωση, που διοργάνωσε με επιτυχία το ΝΠ Πολιτισμού του Δήμου Πηνειού,  τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα από το υγειονομικό πρωτόκολλο μέτρα.


Ροή