Στο πλευρό Γονέων και Εκπαιδευτικών ενάντια στις συγχωνεύσεις ο Αντιπεριφερειάρχης

Ημερομηνία: 14-10-2021

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Β. Γιαννόπουλου

με γονείς και εκπαιδευτικούς  για τις συγχωνεύσεις τμημάτων

 

Συνάντηση με αντιπροσωπεία των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου και 4ου Γυμνασίου Πύργου, των Γυμνασίων Καράτουλα και Ζαχάρως και της ΕΛΜΕ Ν. Ηλείας, είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, σήμερα Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021, στο μικρό Συνεδριακό της Π.Ε.  Ηλείας.

Ανταποκρινόμενος στο αίτημά τους για συνάντηση, στο πλαίσιο της ενημέρωσης τους στις Αρχές και Φορείς του τόπου για τις συγχωνεύσεις των τμημάτων στα σχολεία, ο κ. Γιαννόπουλος άκουσε με προσοχή τα όσα είχαν να πουν και αναγνώρισε το δίκαιο του αιτήματός τους για μη συγχώνευση, και μάλιστα εν μέσω πανδημίας, χαρακτηρίζοντας λανθασμένη την εν λόγω απόφαση του Υπουργείου Παιδείας. Σημείωσε μάλιστα πως, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που το ίδιο το Υπουργείο έχει ζητήσει να τηρούνται πιστά και αυστηρά, για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού. Χαρακτήρισε δε, οξύμωρο το γεγονός της εκ περιτροπής πραγματοποίησης των διαλειμμάτων για να αποφευχθεί ο συνωστισμός στους εξωτερικούς χώρους κάθε σχολικής μονάδας, και την ίδια στιγμή να ζητά την συγκέντρωση μεγάλου αριθμού μαθητών σε μικρής χωρητικότητας αίθουσες.

**    Ο κ. Γιαννόπουλος εξέφρασε και δημόσια τη στήριξή του στην προσπάθεια που καταβάλλουν γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές για τη μη εφαρμογή της εν λόγω απόφασης, δεσμευόμενος παράλληλα ότι θα είναι στο πλευρό τους, θα μεταφέρει το αίτημά τους στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την έκδοση σχετικού Ψηφίσματος, κάνοντας και τη δική του παρέμβαση στο Υπουργείο Παιδείας.


Ροή