Στον 5ο όροφο του Διοικητηρίου το Συντονιστικό Κέντρο της Π.Ε. Ηλείας

Ημερομηνία: 14-10-2021

Στο Διοικητήριο της Π.Ε.  Ηλείας η λειτουργία του

 Τοπικού Συντονιστικού – Επιχειρησιακού Κέντρου

 

   Στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας στον Πύργο, λειτουργεί το Τοπικό Συντονιστικό – Επιχειρησιακό Κέντρο, το οποίο θα υπάγεται στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολικής Προστασίας.

Το Τοπικό Συντονιστικό – Επιχειρησιακό Κέντρο, με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Βασίλη Γιαννόπουλου, θα στεγάζεται σε χώρο του Τμήματος της Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε.   Ηλείας και θα λειτουργεί, σε περιόδους εκδήλωσης επικίνδυνων φαινομένων, συμφώνα με τις προβλέψεις – κάθε φορά – της ΕΜΥ. Σήμερα, Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των εκπροσώπων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, υπό τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιαννόπουλο, στον χώρο λειτουργίας του Κέντρου, (στον 5ο όροφο του Διοικητηρίου, τηλ. 2621360572), με τους συμμετέχοντες να προχωρούν σε συντονισμό ενεργειών και δράσεων,  όπως αυτές καθορίζονται από τα Σχέδια Δράσεων Πολιτικής Προστασίας, για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

Στόχος της οργάνωσης και λειτουργίας του, είναι η διασφάλιση της άμεσης κινητοποίησης και ο άριστος συντονισμός όλων των δυνάμεων Πολιτικής Προστασίας, για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. Για το λόγο αυτό, στο Τοπικό Συντονιστικό θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της Π.Ε Ηλείας, των Δήμων, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, οι οποίοι έχουν ήδη οριστεί με σχετικές αποφάσεις/εντολές των Υπηρεσιών τους, ενώ έχει εξασφαλιστεί και άμεση επικοινωνία με εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο του Λιμενικού Σώματος και του ΕΚΑΒ.

**   Η αρχή έγινε από χθες, Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021, στις 10:00 το βράδυ, και θα λειτουργεί αδιάλειπτα, για όσο διάστημα αναμένεται η εκδήλωση επικίνδυνων φαινομένων, σύμφωνα με τις επικαιροποιημένες προβλέψεις της ΕΜΥ.


Ροή