ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ 1ος Ο ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ – 2ος Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ – 3ος Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ

Ημερομηνία: 06-12-2021

Πρώτος στην Ηλεία ο Ανδρουλάκης και στην Ελλάδα  αναγεννάται το ΠΑΣΟΚ!

Αλλάζει άρδην το πολιτικό σκηνικό και σώζεται ίσως η Απλή Αναλογική!

 

Στο 3ο κατά σειρά Αρθρορεπορτάζ, το οποίο περιλαμβάνει και πολιτική ανάλυση από τον ΑΝΚ,  θα δώσω τα απότελέσματα συνολικά για τους τρεις πρώτους στην Ηλεία και ακολούθως όλων των υποψηφίων. Επίσης  θα γράψω την πολιτική των πραγμάτων εξέλιξη, σύμφωνα με τη δική μου πολιτική εκτίμηση. Εκτιμώ λοιπόν ότι το πολιτικό σκηνικό αλλάζει άρδην και ότι το ΠΑΣΟΚ πλέον αναγεννάται, εκεί που μέχρι πρότινος όλα έδειχναν ότι οδεύει προς διάλυση και μάλιστα έβγαιναν κάποιοι γελοίοι κοινδυλοφόροι και έγραφαν ως να είχε επέλθει ο οριστικός του θάνατος! Τελικά έμειναν με την μπουκιά στο στόμα και τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκείνος που βρίσκεται σε δυσχερή θέση. Όχι μόνο θα σταματήσει εντελώς κάθε προσχώρηση απλών πασοκογενών πολιτων στο τωρινό κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης,  αλλά επιστρέφουν ήδη στη βάση τους όσοι μόνιμα ή προσωρινά είχαν προσχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ.  Οπότε αναγκαστικά θα πρέπει το κόμμα αυτό, που κάποτε έδωσε ελπίδες στον ελληνικό λαό,  να προσαρμόσει τη στρατηγική του στα νέα δεδομένα.

Το πιο σημαντικό σε πρώτη φάση  –και που με ενδιαφέρει αποκλειστικά–  είναι ότι διασώζεται προς το παρόν η Απλή Αναλογική, από τα λίγα καλά που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην Κυβέρνηση.  Το πιο καλό δίδυμο που βγήκε (και αυτό αποτελεί ι μεγάλη ήττα στα σχέδια του Πρωθυπουργού και της ΝΔ)  είναι ότι πάνε στον δεύτερο γύρο Ανδρουλάκης και Παπανδρέου. Θέλω να πιστεύω ότι η Απλή Αναλογική, που χύσαμε τόσο αίμα στο παρελθόν για να γίνει το κύριο εκλογικό σύστημα  στη χώρα μας,  επαναλαμβάνω  και θέλω να πιστεύω ότι θα το διαφυλάξει αυτό η νέα Ηγεσία του ΚΙΝΑΛ / ΠΑΣΟΚ, αν βέβαια δεν θέλει να εξαφανιστεί τελεσίδικα από προσώπου γης, σε τυχόν περίπτωση νέας σύμπραξης με τη ΝΔ.

Η μεγάλη νίκη της αποκαλούμενης <<Δημοκρατικής Παράταξης>> δεν προέρχεται μόνο από το γεγονός της πολύ μεγάλης προσέλευσης του κόσμου, ανεξάρτητα από την πριμοδότηση των δεξιών ψήφων για τον Λοβέρδο, αλλά που το ίδιο αυτό το γεγονός ανατρέπει το μακροχρόνιο βάλτωμα που υπήρχε στο χώρο της <<Κεντροαριστεράς>>  και δίνει την αίσθηση εν τοις πράγμασι μιας μεγάλης επιστροφής στις ρίζες! Αν σταθεροποιηθεί σε ένα 10 με 12% καθίσταται  πλέον το ΠΑΣΟΚ  και  πάλι ισχυρός παίκτης στην κεντρική πολιτική σκηνή. Από εκεί και πέρα είναι ζήτημα ελιγμών και επιλογών το τι μέλλει γενέσθαι!

                                         ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ

Στο σύνολο και των 10 Εκλογικών Κέντρων στην ΗΛΕΙΑ, οι τρεις πρώτοι με μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους συνυποψηφίους τους έλαβαν :

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ   2.538

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ    2.160

ΛΟΒΕΡΔΟΣ             819

***************************************************

Αρθρορεπορτάζ  Αντρέα ΑΥΓ. Καπογιάννη – ΑΝΚ


Ροή