Στην αιωνιότητα η καλή μας συμπολίτισσα Μαρία χα Διον. Σακκά

Ημερομηνία: 03-12-2021

ΠΕΝΘΗ

Μαρία χα Διον. Σακκά

 

 

Έφυγε από τη ζωή, πλήρης ημερών, σε ηλικία 93 ετών, ένας ωραίος άνθρωπος, η Μαρία χα Διον. Σακκά,  που όλη η πορεία της ζωής της ήταν να λειτουργεί με γνώμονα τον ανθρωπισμό, την επαγγελματική της ευσυνειδησία, την πραότητα του χαρακτήρα της και το μειλίχιο ύφος στην έκφραση του προσώπου της.

Μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, πρόσφατα, έφυγαν από τη ζωή τρεις πολύ καλές συμπολίτισσες,  Πρώτα η αείμνηστη Ιωάννα Μπαρτζοπούλου, που με τον αείμνηστο σύζυγό της Σπύρο Μπαρτζόπουλο ή Μπαρτζούκα δημιούργησε μία πολύ καλή οικογένεια. Ο ίδιος έγραψε τη δική του ιστορία στον Πύργο, την παλιά καλή εποχή.

Η δεύτερη συμπολίτισσα ήταν η αείμνηστη Όλγα χα Βασ. Παναγιωτακοπούλου, που γράψαμε πριν λίγες μέρες.  Και τώρα έφυγε και η καλή μας Μαρία Σακκά, που επίσης δημιούργησε μία πολύ καλή οικογένεια, με τον αείμνηστο σύζυγό της Διονύσιο Σακκά.  Ως ανάπηρος πολέμου λειτούργησε για πολλά χρόνια το ένα από τα δύο περίπτερα που υπήρχαν στη μικρή ανακαινισμένη τώρα πλατεία ηρώων, έναντι του Επιμελητηρίου Ηλείας.

Η αείμνηστη Μαρία Σακκά εργάστηκε για πολλά χρόνια ως δακτυλογράφος, προσωπικά την θυμάμαι στο γραφείο του Συλλόγου Αναπήρων Ηλείας, στην οδό Αχόλου του Πύργου. Ευγενέστατη πάντα και γεμάτη καλοσύνη, έσταζε μέλι στο στόμα της ο καλός λόγος και έτσι την θυμόμασταν κάθε μέρα και κα΄θε ώρα, καθώς το πατρικό μας σπίτι τότε γειτνίαζε με το δικό της.

Η κηδεία της καλής μας συμπολίτισσας και γειτόνισσας έγινε σήμερα Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021, στις 11 το πρωί, από τον Ι.Ν. Αγίας Κυριακής Πύργου, όπου της νεκρώσιμης ακολουθίας προέστησαν οι ιερείς π. Χαράλαμποις Αθανασόπουλος και π. Βασίλειος Λαγκαδινός.  Συγγενείς και φίλοι προσήλθαν για τον τελευταίο χαιρετισμό και μεταξύ αυτών η Αντιπρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Πύργου κα Τούλα Καλαμπόκα, καθώς και πολλά μέλη της Χορωδίας του Λυκείου.

Η εφημερίδα μας την αποχαιρετά, καθώς ήδη πορεύεται στον πάμφωτο δρόμο προς την αιωνιότηατα.  Συλλυπούμαστε θερμά την οικογένειά της και ιδιαίτερα τα καλά της παιδιά, την Αθανασία, ανώτερη δικαστικό λειτουργό και την Κωστούλα, καθηγήτρια μουσικής και δασκάλα της Χορωδίας του Λ.Ε.Π.  Η μνήμη της να είναι αιώνια.

 

Δημοσιογράφος  ΑΝΚ

 


Ροή