Ο ΙατρικόςΣύλλογοςΗλείας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα κρούσματα σε Σχολεία

Ημερομηνία: 04-12-2021

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ

 

                   ΓΙΑ  ΤΑ  ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ  ΣΤΑ  ΣΧΟΛΕΙΑ

 

 

Κοινοποίηση:  1.Υπουργείο  Υγείας  (Υπουργό  & Αν. Υπουργό)

  1. Περιφερειακή Δ/νση Α΄/βάθμιας & Β΄/βάθμιας Εκπαίδευσης Δυτ.

Ελλάδας

  1. Υπουργείο  Παιδείας
  2. Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο

 

Ο  Ιατρικός Σύλλογος Ηλείας με δεδομένη την μεγάλη συρροή κρουσμάτων COVID-19  σε σχολικές μονάδες της περιοχής μας καλεί την Πολιτεία να αναθεωρήσει την απόφασή της περί αναστολής της δια ζώσης διδασκαλίας  σχολικού τμήματος μόνο εφόσον  νοσούν πάνω από τους μισούς μαθητές του. Γνωρίζουμε  όλοι ότι  τα μέτρα ατομικής προστασίας στα σχολεία δύσκολα εφαρμόζονται, ιδιαίτερα η τήρηση των απαιτούμενων αποστάσεων μέσα στις κλειστές αίθουσες διδασκαλίας, συνεπώς απαιτείται έγκαιρη παρέμβαση, εν ανάγκη και με αναστολή της δια ζώσης εκπαίδευσης όπου απαιτείται,  προτού  η κατάσταση επιδεινωθεί περαιτέρω.

 

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι  τα παιδιά, είτε  νοσήσουν  είτε απλώς έλθουν  σε στενή επαφή με άλλο άτομο που έχει νοσήσει, σε αντίθεση με τους ενήλικες δεν μπορούν μετά  για προληπτικούς λόγους να αυτοαπομονωθούν  πλήρως, καθώς ως ανήλικα πρέπει διαρκώς να βρίσκονται υπό την μέριμνα και την παρουσία γονέα ή γενικότερα κηδεμόνα. Αυτό έχει ως συνέπεια, σχεδόν αναπόφευκτα, αύξηση της ενδοοικογενειακής διασποράς της λοίμωξης και έκθεση  σε κίνδυνο ατόμων που πιθανώς ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

 

Λαμβανομένων υπ΄ όψιν όλων των παραπάνω, εκτιμούμε ότι η Πολιτεία οφείλει να αναθεωρήσει άμεσα τη στάση της απέναντι στο ζήτημα και να μην διστάσει να προχωρήσει σε αναστολή της λειτουργίας σχολικών μονάδων για λόγους δημόσιας υγείας.

 

Για  το  Διοικητικό  Συμβούλιο

του Ιατρικού Συλλόγου Ηλείας

Ο  Πρόεδρος                                                Ο  Γενικός  Γραμματέας

Χρήστος  Γιαννικούλης                                     Λεωνίδας  Λεοναρδόπουλος

 


Ροή