ΡΕΣΙΤΑΛ ΗΘΟΠΟΙΙΑΣ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ – ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΑΚΡΙΑ!

Ημερομηνία: 08-05-2022

 

Αυτό το Φεστιβάλ ας βγάλει φτερά και να πετάξει στα αταξικά σύννεφα της γνώσης και δημιουργίας…  Να αποκτήσει παμπελοποννησιακή διάσταση!

 

 

Δεύεερη μέρα  του Φεστιβάλ και πήγα πάλι στην Αμαλιάδα όπου θαύμασα την ερμηνευτική δεινότητα ανθρώπων που αγαπούν την Τέχνη!  Και θα ξαναπάω για 3η φορά αύριο, δηλαδή σήμερα Κυριακή.  Ξαναλέω ένα μεγάλο μπράβο στην Αμαλιάδα και στον Δήμο Ήλιδας για τη σύλληψη αυτής της ιδέας, να λάβει χώρα για τρεις μέρες, στο Ναό του Πνεύματος και του Πολιτισμού, τον θεσπέσιο αυτόν Πολυχώρο Πολιτισμού Ήλιδας!  Εκεί ξεδιπλώνεται η φαντασία και η γνώση, το ευγενικό ταλέντο και η ελευθερία ττου λόγου. Λάμψε στο αέναο φως δημοκρατία αλύγιστη στων καιρών τα παθήματα. Η Τέχνη είναι Πολιτισμός και ο Πολιτισμός είναι του Λαού η Δύναμη! Λάμψε Παρεθενώνα του πνεύματος εδώ στα μέρη τα δικά μας!  Η Τέχνη είτε διδασκόμενη, είτε αυτοδίδακτη πηγάζει από το Λαό και καθοδηγεί το Λαό.  Η Τέχνη απόμ μόνη της είναι δύναμη ανατρεπτική και επαναστατική!

Το τριήμερο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αμαλιάδας προόρισται να μεσουρανήσει και θα μεσιυρανήσει!  Θα παρουσιάσιυμε τα θεατρικά σχήματα και θα δημοσιεύσουμε τα ονόματα όλων των ερασιτεχνών και θα επαινεθεί το διακριτό ταλέντο της υποκριτικής τέχνης.  Ο Πολυχώρος Πολιτισμού της Αμαλιάδας ήταν κατάμεστος από κόσμο το Σάββατο 7 του ιστορικού Μάη των Κοινωνικών Εξεγέρσεων! Όλα τα θεατρικά σχήματα με τους τόσο καλούς ηθοποιούς και σκηνοθέτες που διαθέτουν, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους σε ένα άτυπο δημοκρατικό ανταγωνισμό, γιατί κάπως έτσι γινόταν στην Αρχαία Ελλάδα με τα αριστουργήματα των τραγικών ποιητών!

Η ΑΥΓΗ Πϋργου της πρωτοπορίας και των δημοκρατικών αντιιμπεριαλιστικών αγώνων προτείνει στον Δήμο Ήλιδας, όπως το Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, να καταστεί παμπελοποννησιακής εμβέλειας και να έχει χρονική διάρκεια τουλάχιστον μιας εβδομάδας!

Συγχαίρουμε εγκάρδια υα θεατρικά σχήματα που παίρνουν μέρος σε αυτό το Φεστιβάλ, τους καταπληκτικούς ηθοποιούς και σκηνοθέτες και ασφαλώς  ανήκουν εύσημα στον Δήμο Ήλιδας για την ιδέα του Φεστιβάλ, καθώς επίσης και για τυν Θεατρική Ομάδα του Κέντρου Κοινωνικής Παρέμβασης. Η Ηλεία του Φωτός, της Αρχαίας Ήλιδας, της Αρχαίας Ολυμπίας και του Επικούριου Απόλλωνα, θα καταυγάζει πάντα με το πνεύμα των ανθρώπων της. Αυτό το Φεστιβάλ ας βγάλει φτερά και να πετάξει στα αταξικά σύννεφα της γνώσης και της δημιουργίας, έτσι καθώς φαντάζομαι και οραματίζομαι με αναρχοαυτόνομη ορατότητα τα μελλούμενα να συμβούν!

Αρθρορεπορτάζ του δημοσιογράφου Αντρέα ΑΥΓ. Καπογιάννη – ΑΝΚ

 


Ροή