Ρεπορτάζ και Βίντεο (11.44 λεπτών) Συνέντευξης Τύπου εφ΄όλης της ύλης Δημάρχου Πύργου

Ημερομηνία: 20-09-2022

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΕΦ΄ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΜΕ ΚΥΡΙΟ ΑΞΟΝΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ – ΛΑΥΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ  (Ρεπορτάζ και Βίντεο)

Παναγιώτης Αντωνακόπουλος :  <<Το Γ.Ν. Ηλείας εδώ και τώρα να χαρακτηριστεί ως “υπηρεσία Άγονης Ζώνης Τύπου Α” –  Ύστατη κίνηση η προσφυγή στον Άρειο Πάγο – Οι Βουλευτές να υπογράψουν άμεσα τροπολογία>>

Αποστολή σε Πρωθυπουργό και Υπ. Υγείας του υπομνήματος για το Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας, συνυπογεγραμμένου από τους φορείς

 

 

Απαιτείται εδώ και τώρα ο χαρακτηρισμός του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας ως «υπηρεσία Άγονης Ζώνης Τύπου Α», τόνισε για μια ακόμα φορά ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος με αφορμή την αποστολή από τον Δήμο Πύργου προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, καθώς και στους Βουλευτές Ηλείας, του υπομνήματος για το Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας, συνυπογεγραμμένου από φορείς. Μαζί με τις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου όπως κι αυτές που προέκυψαν από συσκέψεις φορέων που έχουν γίνει.

Πρόκειται για τη συνέχεια της πιο πρόσφατης παρέμβασης του κ. Αντωνακόπουλου, ο οποίος ακόμα τόνισε πως ύστατη κίνηση του θα είναι η προσφυγή στον Άρειο Πάγο.

Ο δήμαρχος Πύργου σε νέα τοποθέτηση του για το θέμα, τόνισε:

«Μια είναι η πιθανή λύση για την κατάσταση του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας. Εδώ και τώρα να χαρακτηριστεί ως «υπηρεσία Άγονης Ζώνης Τύπου Α».

Τι σημαίνει αυτό; Αύξηση οικονομικών και επιστημονικών κινήτρων στους γιατρούς και νόμιμη δυνατότητα χορήγησης επιδόματος ενοικίου στους γιατρούς από το Δήμο. Πρόσφατο παράδειγμα η Κέρκυρα. Με τροπολογία όλων των Βουλευτών Κερκύρας που έγινε αποδεκτή. Στη «Ζώνη Τύπου Α»  υπάρχουν Νοσοκομεία της Καλαμάτας, της Κεφαλονιάς, της Κοζάνης, της Ζακύνθου και άλλα.

Εμείς επιμείναμε όλα αυτά τα χρόνια σ’ αυτή την άποψη.

Στην προτελευταία επίσκεψη της κ. Γκάγκα έβαλα πολύ έντονα το θέμα και μάλιστα η υπουργός τότε απάντησε πως “δεν είμαστε Καστελόριζο”! Στο χώρο της υγείας όμως είμαστε χειρότεροι από το Καστελόριζο!

Όλοι οι διαγωνισμοί για γιατρούς Παθολόγους στο Γ.Ν. Ηλείας αποβαίνουν άγονοι. Η πολιτεία έχει τη λύση στα χέρια της. Γιατί αρνείται;

Έχω καταθέσει εδώ και δυο χρόνια στη Δικαιοσύνη ότι η Παθολογική Κλινική λειτουργεί άκρως επικίνδυνα για την ασφάλεια των ασθενών. Ένας γιατρός όλο το 24ωρο είναι επικίνδυνο και εξωπραγματικό να λειτουργεί τα Επείγοντα, την Παθολογική Κλινική και τη Μονάδα Covid. Δεν επαρκεί σίγουρα. Άρα θα υπάρχουν απώλειες.

Ποιος αποφασίζει γι’ αυτό; Έχουμε το δικαίωμα να είμαστε θεατές; Ύστατη κίνησή μου θα είναι η προσφυγή στον Άρειο Πάγο.

***  Το υπόμνημά μας συνυπογράφουν το Επιμελητήριο Ηλείας, το Εργατικό Κέντρο, ο Ιατρικός Σύλλογος, ο Δικηγορικός Σύλλογος, ο Εμπορικός Σύλλογος, το Τεχνικό Επιμελητήριο, καθώς και άλλοι φορείς».

***    Παράλληλα, ο κ. Αντωνακόπουλος απευθύνει κάλεσμα προς τους Βουλευτές του Νομού να υπογράψουν και  να καταθέσουν από κοινού σχετικό κείμενο τροπολογίας,  όπως έγινε στην Κέρκυρα και αλλού, ώστε να δοθεί η απαιτούμενη λύση.

(ΣΗΜ.  ΑΝΚ :   Ακολουθεί βίντεο διάρκειας 11 λεπτών και 44 δευτερολέπτων, όπου θίγονται πολύ σημαντικά ζητήματα εκτός βέβαια του Νοσοκομείου,  όπως αναφορά καταπέλτης γι΄αυτό που ανακοίνωσαν για την Αρχαία Ολυμπία, με το αμαρτωλό  (Πρυτανεία) Πανεπιστήμιο Πατρών και το Ιδιωτικό Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας).


Ροή