Περίεργα γεγονότα λαμβάνουν χώρα επάνω στο Λόφο του Επαρχείου…

Ημερομηνία: 20-09-2022

ΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΕΝΟΣ ΚΑΤΑΞΕΡΑΜΕΝΟΥ ΠΕΥΚΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΕΠΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ Η ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

(Δεξιά στη φωτογραφία εργάτες της Υπηρεσίας Πρασίνου και αριστερά το φορτηγό του Δήμου Πύργου)

 

 

Στο <<τσακ>> προλάβαμε και βγάλαμε αυτή τη φωτογραφία χτες Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022,  από την επιχείρηση κοπής ενός τελείως ξεραμένου πεύκου, επάνω στον πολύπαθο διαχρονικά Λόφο του Επαρχείου. Πρώτα τον διασώσαμε από την πλήρη τσιμεντοποίηση ολόκληρου του Λόφου χιλιάδων χρόνων…   Στη συνέχεια δώσαμε μάχες για να προστατευθούν τα δέντρα όλα και να μην κοπούν μεγάλα και υγιή πεύκα, προκειμένου να γίνει σ΄εκείνο το σημείο η Παιδική Χαρά…  Και τώρα ξαφνικά βλέπουμε να ξεραίνονται κάποια δέντρα, ένα από αυτά κόπηκε χτες από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Πύργου.

Έχουμε μία πικρή εμπειρία από δολιοφθορές που είχαν λάβει χώρα στο βουνό του Κατακόλου, προς την πλευρά του Μαντζάκουρα, όπου ξαφνικά διαπιστώσαμε ότι ένα και μόνο πεύκο <<μυστηριωδώς>> καταξεράθηκε.  Εμείς κάθε μέρα πηγαίναμε εκεί για επιτόπια έρευνα και σηκώσαμε τον τόπο στο πόδι.  Συλλέχτηκαν δείγματα από συνεργάτη μας Δασολόγο, τα οποία και απεστάλησαν στο Φυτοπαθολογικό Μπενάκειο Ίδρυμα, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε γίνει δολιοφθορά στο μεγάλο πεύκο με χρήση γεωργικού φαρμάκου!   Στη συνέχεια άρχισαν να αποψιλώνουν το σημείο εκείνο και τότε καλέσαμε το Δασαρχείο Πύργου, να κάνει αυτοψία. Διαπιστώθηκε ποιος ήταν ο επίδοξος καταπατητής και σχηματίστηκε πρωτόκολλο αποβολής, με υψηλό χρηματικό πρόστιμο.

Καλούμε αγωνιστικά την Δημοτική Αρχή Πύργου, να προστατεύσει όλα τα δέντρα του Επαρχείου και κυρίως εκείνα που εγγίζουν στο κτήριο του Ναού Αγίου Νικολάου.  Από τώρα να φροντίσουν με επιστήμονα φυτοπαθολόγο, το πώς και τι πρέπει να γίνεται, ώστε να παραμένουν υγιή. Θα ερευνήσουμε και την περίπτωση, μήπως πίσω απ΄όλο αυτά υφίσταται κάποιο επιχειρηματικό ενδιαφέρον στο σημείο εκείνο.  Ο πανδαμάτωρ χρόνος θα το διελευκάνει…!!!

ΑΡΘΡΟΡΕΠΟΡΤΑΖ  Αντρέα ΑΥΓ. Καπογιάννη – ΑΝΚ


Ροή