Πριν από δύο χρόνια ακριβώς για το <<Πάτρα - Πύργος>>…

Ημερομηνία: 26-09-2021

Αυτή την ετικέτα είχαμε ανεβάσει πριν από δύο χρόνια ακριβώς, στις 26 Σεπτεμβρίου 2019.

***  Για τους Ηλείους το *Πάτρα – Πύργος* είναι ζήτημα ζωής και θανάτου…!!!
Τι στο καλό, δεν καταλαβαίνετε ότι σκοτώνεται κόσμος?  ***

Και για να έχουμε το καλό ερώτημα :  Γιατί κύριε Υπουργέ των Υποδομών καταστρέψατε το έργο που είχε ξεκινήσει? Ναι, έτσι όπως είχε ξεκινήσει, με τα 300 περίπου εκατομμύρια ευρώ στο χέρι, που είχε εξασφαλίσει η προηγούμενη Κυβέρνηση…  Όποια κριτική και να κάνουμε στην προηγούμενη Κυβέρνηση, για λάθος χειρισμούς ή οτιδήποτε άλλο, εκείνη πάντως κατάφερε να πάρει χρηματοδότηση 300 περίπου εκατομμύρια ευρώ, όχι βέβαια από <<ημέτερους>>, αλλά από την ίδια την ΕΕ…!!! Και αφού εσείς της ΝΔ είστε λάτρεις της ΕΕ, γιατί τότε την καταστρατηγήσατε, με το να ακυρώσετε το έργο που είχε ξεκινήσει και να παρατήσετε αυτό το μεγάλο ποσό στην άκρη του γκρεμού?

Πέρασαν πάνω από δύο χρόνια από το έγκλημα κατά της Ηλείας που διαπράξατε και δεν έχετε καν το εθνικό φιλότιμο, να βγείτε και να παραδεχθείτε το τεράστιο αυτό λάθος σας! Παρά μόνο παραμυθιάζετε τον κόσμο της Ηλείας λέγοντας αφελώς ότι το έργο θα γίνει με διαφορετικό πλάνο…  Σαν τα μικρά παιδάκια που παίζουν με τα τρενάκια! Και καιροπετάτε τον κόσμο της Ηλείας από τέρμινο σε τέρμινο, δίχως αιδώ και δίχως συναίσθηση του καθήκοντος! Και βέβαια εδώ η ευθύνη του διαπραχθέντος εγκλήματος δεν είναι ατομική, αλλά συλλογική… Η Κυβέρνηση της ΝΔ με πρωθυπουργό τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, θα στιγματιστεί στα μαύρα κατάστιχα των αναθεμάτων, καθώς ο μακρύς κατάλογος των θυμάτων στον υπάρχοντα δρόμο καρμανιόλα συνεχώς διευρύνεται!

Είναι φοβερό αυτό που συμβαίνει σε βάρος της Ηλείας…  Και δυστυχώς το απεχθές αυτό φαινόμενο δεν είναι μόνο τωρινό, αλλά έχει μακρινή αφετηρία! Αλλά οι εποχές αλλάζουν και αντί να καλυτερεύουν τα πράγματα, δυστυχώς χειροτερεύουν!

Ειλικρινά το λέω με όλη τη δύναμη της ψυχής μου… Γιατί κύριοι της σημερινής Κυβέρνησης δεν αφήσατε ούτε ένα πανεπιστημιακό τμήμα σε αυτόν τον έρημο τόπο? Ο ποιητής Έλιοτ είχε γράψει για την *Έρημη χώρα*! Καλά, αισθάνεστε ωραία που ένας μεγάλος Νομός, όπως η Ηλεία, είναι ο μοναδικός που απουσιάζει από τον Ακαδημαϊκό Χάρτη της ελληνικής επικράτειας? Είναι λογικό αυτό κύριε Μητσοτάκη? Εσάς ερωτώ και όχι την κυρία Κεραμέως!

Μένω σε αυτά τα δύο κορυφαία ζητήματα και δεν επεκτείνομαι για την κατάσταση την δυσχερέστατη για τα Νοσοκομεία της Ηλείας, μια και το ζήτημα αυτό αφορά συνολικά το παρεχόμενο σύστημα για την Δημόσια Υγεία στην Ελλάδα!

Θα επιμείνω στο θέμα του Αυτοκινητόδρομου και των πανεπιστημιακών τμημάτων! Είναι κυριολεκτικά ντροπή, η Ηλεία που έχει μες στον κορμό της την Οικουμενική Αρχαία Ολυμπία, για να χρησιμοποιήσω μια <<φιλοσοφική έκφραση>>,  είναι <<ξέμπαρκη>> κύριε Πρωθυπουργέ!  Δεν σας ενδιαφέρει καθόλου αυτό/  Μήπως πιστεύετε σε <<τεχνοκρατικά θαύματα>>? Διότι αντιλαμβάνομαι ότι σε αυτά τα θέματα και καθώς η ΕΕ έχει διαθέσει για την κατασκευή του Αυτοκινητόδρομου 300 περίπου εκατομμύρια ευρώ, η ίδια δεν είναι <<ξέφραγο αμπέλι>>, όπως δυστυχώς είναι η Ελλάδα…!!! Γι` αυτό και φοβάμαι ότι δεν θα χρηματοδοτήσει για δεύτερη φορά το έργο αυτό… Οπότε υπάρχουν δύο επιλογές :

Η πρώτη είναι να ξαναπάτε στο <<σημείο μηδέν>>, δηλαδή να ενεργοποιήσετε τις εργολαβίες που ακυρώσατε και να συνεχιστεί επιτέλους το έργο, από εκεί που έμεινε…  Δεν πειράζει… Μισή ντροπή δική σας και η άλλη μισή των εραστών της φαντασίας…!!!  Μήπως δεν είναι δημόσιος εξευτελισμός το γεγονός ότι επιδιώκετε την ένταξη του εν λόγω έργου, εκεί απ` όπου πριν από χρόνια το είχατε βγάλει?

Η δεύτερη επιλογή είναι να χρηματοδοτηθεί το έργο αυτό από τις Δημόσιες Επενδύσεις! Άλλος δρόμος δεν υπάρχει…  Εκτός αν η Κομισιόν κάνει <<μπακαλίστικη>> εξαίρεση για εσάς και παραβιάζοντας τις αρχές της πάει με τις δικές σας επιθυμίες, ένεκα νεοφιλελεύθερης αλληλεγγύης, την οποία όμως δύο ολόκληρα χρόνια τώρα δεν την βλέπουμε…!!!

 

Δημοσιογράφος Αντρέας ΑΥΓ. Καπογιάννης – ΑΝΚ


Ροή