Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

Ημερομηνία: 26-09-2021

Εσωκομματικοί τριγμοί στην ΝΔ: Ανοιχτή διαφοροποίηση Κύρτσου για ιδιωτικοποίηση ΔΕΗ-Στήριξη σε Σαμαρά

**  (ΠΗΓΗ :  Το κουτί της Πανδώρας)  **

 

Με  αναρτήσεις του ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεσή του στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Σε παρέμβαση του έδειξε την σαφή στήριξη του στον Αντώνη Σαμαρά, αναφορικά με το άρθρο του πρώην πρωθυπουργού στα ΝΕΑ

O  ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος άσκησε σκληρή  κριτική στην κυβέρνηση αναφορικά για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, τόσο ως προς τη χρονική στιγμή που γίνεται όσο και ως προς τους όρους που έχουν καθοριστεί.

Ειδικότερα στο θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, με σειρά αναρτήσεών του στο twitter κάνει λόγο για «υψηλού πολιτικού ρίσκου» απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει τη συμμετοχή του Δημοσίου στη ΔΕΗ από 51% στο 34%, επισημαίνοντας ότι αυτή η απόφαση «συμπίπτει με νέα ενεργειακή κρίση και τεράστια αύξηση λογαριασμών ΔΕΗ και ιδιωτών παρόχων». «Η δυσαρέσκεια νοικοκυριών, μικρομεσαίων θα μεγαλώσει στη διάρκεια του χειμώνα», προειδοποιεί την κυβέρνηση.

 

Όσον αφορά το ίδιο το ύψος της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, εκτιμά ότι «τα 750 εκατ που θα πάρει η ΔΕΗ δεν επαρκούν», επαναλαμβάνοντας την πρόταση για πράσινο ομόλογο Δημοσίου, ύψους 5δισεκ, κατά το πρότυπο Ντράγκι. «Χρειαζόμαστε δισεκ.για πράσινη μετάβαση, ελεγχο ενεργειακού κόστους και περιορισμό κερδοσκοπίας ιδιωτών παρόχων», σημείωσε.

Σε επόμενη ανάρτησή του ξεκαθαρίζει ότι η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ σε συνθήκες μεγάλης αύξησης ενεργειακού κόστους, θα πρέπει να αποφευχθεί.

«Χρειαζόμαστε: Ενίσχυση παρεμβατικού,δημόσιου ρόλου της ΔΕΗ. Αυστηρότερους κανόνες,λιγότερη κερδοσκοπία από ιδιώτες πάροχους. Πράσινο ομόλογο δισεκ του Δημοσίου. Μέτρα στην ΕΕ. Μετά βλέπουμε.»


Ροή