ΟΛΙΓΌΛΕΠΤΗ ΔΙΑΚΟΠΉ ΣΥΝΕΔΡΊΑΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΠΥΡΓΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ…

Ημερομηνία: 25-11-2021

Κι εκεί που φαινόταν ότι η συνεδρίαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου κυλούσε ομαλά ξαφνικά σεισμός μέγας εγένετο και σείστηκαν τα θεμέλια όλα και εγένετο αναποφεύκτως διακοπή…

Χρόνια πλόκληρα καλύπτω τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου και μάλιστα κάθομαι μέχρι το τέλος, όσο και προχωρημένη να είναι η ώρα…  Και συνήθως ή μάλλον πάντα είμαι ο μόνος εκείνη την ώρα δημοσιογράφος, που μένει στην αίθουσα, όπως καλή ώρα έγινε και σήμερα τα μεσάνυχτα της μη ευδόκιμης του Νοέμβρη τούτης μέρας,  Τετάρτης 24 ενεστώτος έτους! Ίνα επαληθευθή το ρηθέν <<κεραυνός εν αιθρία>> επέπεσεν εν τω μέσω της νυκτός…!!!  Και τώρα ας γυρίσουμε στη δημοτική γλώσσα, τη γλώσσα του λαού…

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου ξεκίνησε στις 8.30 το βράδυ της Τετάρτης 24 του Νοέμβρη 2021 και αφού είχε δημοσιευθεί η αλλάγή ώρας, για να μην συμπέσει με την πολιτική συγκέντρωση που γινόταν στο Πάρκο Ξυστρή…  Ομαλά ξεκίνησε η συνεδρίαση, με δύο σοβαρά θέματα προ Ημερήσιας Διάταξης και στη συνέχεια  άρχισε η συζήτηση για τα 20 συνολικά θέματα της  Η.Δ.  Το πρώτο θέμα αναβλήθηκε και αφορούσε τη συζήτηση και προτάσεις σχετικά με τη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου, την έλλειψη προσωπικού, την επιμόρφωση, την κατάρτιση των υπαλλήλων, την ανάγκη κάλυψης των κενών οργανικών θέσεων κλπ.

Έτσι σειρά είχε το δεύτερο θέμα, όπου αν αντί της νύχτας ήταν μέρα, τότε θα έκρυβε από ντροπή ο ήλιος το πρόσωπό του..!!!   Εκείνη την ώρα δεν υπήρχε στην αίθουσα άλλος δημοσιογράφος, ούτε τηλεοπτικό κανάλι, παρά μόνο όσοι σύμβουλοι παρακολουθούσαν με φυσική παρουσία ή μέσω τηλεδιάσκεψης! Έχω παρακολουθήσει τσακωμούς και τσακωμούς, αλλά τώρα ξέφυγε η κατάσταση! Προσωπικά με θλίβει το γεγονός αυτό και η ευθύνη βαρύνει και τις δύο πλευρές, του Δημάρχου κ. Παναγιώτη Αντωνακόπουλου και του επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης <<Μπορούμε>> Δημοτικού Συμβούλου κ. Στάθη Καννή.

Το δεύτερο (κρηκτικό όπως αποδείχτηκε) θέμααφορούσε το εξής :  <<Λήψη απόφασης για τον καθορισμό συντελεστών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για το έτος  2022,  σύμφωνα με την υπ΄αριθμ.  557/2021  απόφαση – εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής>>.  Πρώτγος τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος κ. Αντωνακόπουλος, ο οποίος τίσε πολλές φορές με έμφαση ότι η δική τους διοίκηση δεν έχει κάνβει καθόλου αύξηση!  Επίσης επεσήμανε πως  <<εμείς δεν αυξάνουμε τα τέλη, αλλά άλλοι τα αύξησαν και άλλοι δεν μπόρεσαν να τα αυξήσουν!

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο κ. Καννής και λίγο μετά ο κ. Νίκος Θεοδώρου και ο κ. Βασίλης Παναγόπουλος, αντικρούοντας τα λεγόμενα του Δημάρχου αναφέροντας για τετραγωνικά μέτρα κλπ. Φωνές πάνω στις φωνές για να αναπτυχθεί εκρηκτικό κλίμα με ομοβροντία αντεγκλήσεων και διαξιφισμών σε πολύ έντονο βαθμό,  κυρίως μεταξή του κ. Καννή και του κ. Αντωνακόπουλου, όπου εκτοξεύτηκαν εκατέρωθεν ανεπίτρεπτες εκφράσεις! Τότε ο Πρόεδρος του Δ.Σ.  κ. Νώντας Κυριαζής διέκοψε τη συνεδρίαση για πέντε λεπτα.

Αν ρωτήσετε τη γνώμη μου, την λέω ευθέως, ευθύνη έχουν και οι δύο…  Αν με ρωτήσετε, ποιος ξεκίνησε πρώτος και πάλι ευθέως θα σας πω, ο κ. Στάθης Καννής παρενέβη και διέκοψε τον ομιλούντα Δήμαρχο. Μα και πάλι θα μου πείτε : Εσύ δημοσιογράφε ΑΝΚ, που τόσα πολλά χρόνια παρακολουθείς τις συνεδριάσεις, αυτές οι διακοπές γίνονται για πρωτη φορά? Απαντώ, ΟΧΙ βέβαια…  Αναρίθμητες φορές κατά το παρελθόν έχει συμβεί αυτό…  Με φωνές, με κραυγές και η μία φωνή να σκεπάζει την άλλη, αλλά όχι με τέτοιους βαρείς χαρακτηρισμούς…  Άρα η διακοπή ήταν η αφορμή, ενώ τα αίτια είναι άλλα… Όπως και η παρατεταμένη αντιδικία των δύο ανδρών, όπου έχουν προηγηθεί στον τοπικό Τύπο ή στα social media εμπρηστικά δημοσιεύματα ένθεν κι ένθεν. Προσωπικά έχω δηλώσει και δημοσίως ότι δεν δημοσιεύω κείμενα που ο ένας να επιτίθεται στον άλλον, είτε αυτό αφορά αυτοδιοικητικούς παράγοντες του Πύργου, είτε αφορά της Αμαλιάδας ή οποιουδήποτε άλλουυ Δήμου!

Όταν επαναλήφθηκε η συνεδρίαση, το επίδικο αυτό θέμα πέρασε τελικά κατά πλειοψηφία.

                                       ΤΑ ΔΥΟ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΘΕΜΑΤΑ

Το πρώτο αφορούσε :  <<Γνωμοδότηση επί των μταβολών σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πύργουγια το σχ. έτος 2022 – 2023>>. Το δεύτερο από τα αναγεγραμμένα επίσης αφορούσε :  <<Λήψη απόφασης έγκρισης της αναμόρφωσης του προϋπολογισμούτου Δήμου οικ. 2021,  κατόπιν της υπ΄αριθμ. 605/2021 απόφασης – εισήγησης της Οικονομικής Επιτροπής>>.  Τέθηκαν όμως πιο μπροστά και άλλα ακόμα πιο επίκαιρα θέματα, όπως το χαμηλό εμβολιαστικό ποσοστό στον Πύργο και την Ηλεία και οι ομαδικές παραιτήσεις απογραφέων, που είχαν αναλάβει για την Απογραφή  2021.

Για το ζήτημα των εμβολιασμών, όπου επικρατεί παγκοσμίως  η πιο ασύμμετρη απειλή κατά της ανθρωπότητας από ένα μεγάλο κύμα αρνητών, ο Δήμαρχος Πύργου  αναφέρθηκε επ΄αυτού τονίζοντας ότι υπάρχει κάποιος αρνητισμός μέσα στην κοινωνία. Πρόσθεσε ότι θα γίνει σύσκεψη γι΄αυτό το θέμα, την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου. Ο Δήμος, πρόσθεσε, να ξεκινήσει μία καμπάνια προτρέποντας τους πολίτες να εμβολιαστούν, ως η μοναδική άμυνα του ανθρώπου κατά της πανδημίας.

Ο κ. Στάθης Καννής , με  έμφαση είπε, λέμε <<ναι>> σε οποιαδήποτε απόφαση της Δημοτικής Αρχής και να δείξουμε ότι ο Δήμος Πύργου πρωτιστατεί στην καμπάνια για τους εμβολιασμούς.

Ο κ. Χάρης Β. Μιχαλακόπουλος  είπε με έμφαση μέσω τηλεδιάσκεψης :  Ναι στην καμπάνια – προτροπή για τους εμβολιασμούς,  αλλά είμαστε αντίθετοι στο διχασμό και στον διαχωρισμός  <<εμβολιασμένοι – Ανεμβολίαστοι>>!

Ο κ. Γιάννης Αργυρόπουλος (αναπληρωτής Δήμαρχος) είπε πως η καμπάνια που θα κάνει ο δήμος μας, να έχει τη μορφή μιας προτροπής, να κάνουμε μια έκκληση στους πολίτες για την αναγκαιότητα του εμβολίου και την ωφελιμότητα αυτών. Αλλά δεν πρέπει να στραφούμε κατά των Ανεμβολίαστων

Ο κ. Αντώνης Καράμπελας, επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης και Δημοτικός Σύμβουλος, μέσω τηλεδιάσκεψης δήλωσε :  <<Πέραν αυτών που θέτει ο κ. Χάρης Μιχαλακόπουλος, το ημαντικό του όλου θέματος είναι, να κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια να πείσουμε αυτούς τους ανθρώπους να εμβολιαστούν>>.

(ΣΥΝΕΧΕΙΑ την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ  Αντρέα  ΑΥΓ.  Καπογιάννη – ΑΝΚ

 


Ροή