Οι Γυναίκες του Πύργου από την Αγωνιστική ΟΓΕ παλεύουν για τη σχολική αγωγή παιδιών

Ημερομηνία: 09-09-2022

 

Η Ομάδα  Γυναικών  Πύργου  μέλος της ΟΓΕ καλεί να δυναμώσει  ο αγώνας γονιών και εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς και στα ΚΔΑΠ ενάντια σε όσους στερούν στα παιδιά μας το αυτονόητο δικαίωμά τους στην προσχολική αγωγή και στη δημιουργική  απασχόληση

 

 

Χιλιάδες  είναι τα αποκλεισμένα παιδιά σε όλη τη χώρα από τους παιδικούς σταθμούς και τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης. Σε αυτά προσθέτουμε  και τα παιδιά με αναπηρία που έχουν πιο σύνθετες ανάγκες. Για άλλη μια φορά  επιβεβαιώνεται  ότι οι οικονομικές  και πολιτικές προτεραιότητες  διαχρονικά  όλων των κυβερνήσεων  γεννούν τρομερά  αδιέξοδα στις λαϊκές  οικογένειες μετατρέποντας  την κοινωνική ανάγκη  των παιδιών για την προσχολική  αγωγή  και τη δημιουργική απασχόληση σε ατομική υπόθεση  της κάθε οικογένειας.  Τα ευρωπαϊκά  προγράμματα όπως  το ” εναρμόνιση   οικογενειακής  και επαγγελματικής  ζωής ”  δεν έχουν  στον προσανατολισμό  τους τη διάθεση  χρηματοδότησης για τη δημιουργία  δημόσιων δομών, ώστε  να καλύπτονται συνολικά οι ανάγκες των παιδιών  της προσχολικής  ηλικίας. Υπηρετούν την ευκαιριακή ετήσια  ανά παιδί χρηματοδότηση  με κουπόνι που κάθε χρόνο  μπαίνει στη λοταρία,  ενώ  οι εργαζόμενοι  έχουν και  αυτοί ημερομηνία  λήξης. Σε αυτό το πλαίσιο  κινήθηκαν όλες  οι κυβερνήσεις μειώνοντας  στον προϋπολογισμό το πρόγραμμα  δημόσιων επενδύσεων σε δεκάδες εκατομμύρια,  δείχνοντας  ότι στις προτεραιότητες  τους δεν είναι οι ανάγκες των παιδιών μας, αλλά  το μπούκωμα  των επιχειρηματικών ομίλων  με χρήμα  από τις θυσίες του λαού. Αυτή η κατάσταση επικρατεί  σε ευρωπαϊκό  κ διεθνές επίπεδο,  κάνοντας χώρο για τη γιγάντωση  του ιδιωτικού τομέα  ο οποίος έρχεται να καλύψει  αυτές τις ελλείψεις  με το αζημίωτο. Ευθύνες  υπάρχουν  και στις εκάστοτε δημοτικές  αρχές που δεν έλυσαν αυτά τα προβλήματα.

Έτσι  την τύχη  των παιδικών σταθμών  ακολουθεί  και το ΚΔΑΠ  στην πόλη μας. Από τις 58 αιτήσεις που έχουν γίνει για το ΚΔΑΠ  Πύργου  έχουν πάρει  voucher  μόνο 18 παιδιά.

Γι’ αυτό η ομάδες  κ οι σύλλογοι  γυναικών της ΟΓΕ μαζί με τους γονείς , τους εκπαιδευτικούς, και τους άλλους εργαζόμενους  διεκδικούμε  ότι είναι σύγχρονο  και αναγκαίο  για τα παιδιά μας με βάση τις σύγχρονες  ανάγκες μας.

ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΊ  ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΔΑΠ  ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ  ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΔΟΜΗ ΓΙΑΤΙ Η ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ  ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ

 

Ομάδα Γυναικών Πύργου μέλος της ΟΓΕ 


Ροή