Οι δρόμοι για τα αυτοκίνητα και οι πεζόδρομοι για τους πεζούς!

Ημερομηνία: 15-12-2021

Εικόνες στο δρόμο Πύργου – Κατακόλου και κάποιες παρατυπίες…

Αλλά και επισημάνσεις προς τη Δημοτική Αρχή και την Π.Ε. Ηλείας

Ό που και αν βρεθεί, όπου και αν σταθεί, όπου και αν περπατήσει ο δημοσιογράφος, μόνη του έγνοια, εκτός από τη γλώσσα την ελληνική, είναι η μετάδοση και ο τρόπος μετάδοσης ενός γεγονότος!  Όπου και αν βρεθείς, όπου και αν πας, ο χρόνος ανήκει στη δημοσιογραφία και όχι στην προσωπική σου ζωή!

Πεζοπορώντας σήμερα το ηλιόλουστο απόγευμα της Τετάρτης 15  μεσούντοε του Δεκέμβρη και φεύγοντος έτους 2021, έγινα δέκτης καταγγελιών και με την επισήμανση να το γράψω στην εφημερίδα μας, από πολίτες που πεζοπορούσαν και αυτοί… Με τα χέρια τους έδειχναν αυτοκίνητα Ι.Χ. που αντικανονικά παραβιάζοντας τη νομοθεσία είχαν σταθμεύσει τα αυτοκίνττά τους στον παράδρομο της Κατακόλου που είναι μόνο για πεζούς και ποδηλάτες…   Ευτυχώς δεν είναι πολλοί αυτοί που κάνουν τέτοιες παραβάσεις, αλλά πρέπει να μάθουν  ή να υποχρεωθούν προς τούτο, να δείξουν σεβασμό στους πολίτες πεζοπόρους. Ας γίνονται έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες  και μάλιστα σε μια χρονική περίοδο που εκτελούνται εκεί έργα αναβάθμισης.

Τώρα να κάνουμε δύο επισημάνσεις :  Προς τη Δημοτική Αρχή Πύργου η πρώτη…  Ήδη από τον ανάδοχο του έργου έχουν τοποθετηθεί μεταλλικά <<καλαθάκια>> σε κοντινά σημεία το ένα από το άλλο, ώτσε όλοι να τηρούμε το χώρο καθαρό και να μην πετάει ο κάθε ανάγωγος σκουπίδια στους δρόμους! Αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό…  Να φροντίζει ανελλιπώς η πηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Πύργου, να αδειάζει το περιεχόμενο σε τακτική βάση από τα <<καλαθάκια>> αυτά,  ώστε να μην παρατηρείτεαι το αντιαισθητικό φαινόμενο της υπερφότωσης σκουπιδιών.

Επίσης απευθυνόμαστε στον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Βασίλη Γιαννόπουλο, να προβεί σε ενημέρωση των πολιτών, όσον αφορά το συγκεκριμένο έργο και αν τυχόν έχει δοθεί παράταση, καθότι όπως είχε αναφέρει με δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης κ. Νεκτάριος Φαρμάκης, η συμβατική υποχρέωση του ανάδοχου του έργου όριζε το τέλος Δεκεμβρίου 2021, για την ολοκλήρωση του έργου.

 

Δημοσιογράφος Αντρέας  ΑΥΓ.  Καπογιάννης – ΑΝΚ


Ροή