Οι Αμερικανοί τρίβονται στην ψηφιακή γκλίτσα του συμπαντικού τσοπάνη! Μιλάνε τώρα για Π.Π.

Ημερομηνία: 24-05-2022

Μαρκ Μάιλι: Αυξάνεται η πιθανότητα παγκοσμίου πολέμου – «Ξεκινήστε προετοιμασία» λέει ο Αρχηγός ΕΔ των ΗΠΑ

ΠΗΓΗ :  ON ALERT

Ο στρατηγός Μαρκ Μάιλι, αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων στις ΗΠΑ, είπε, στους δόκιμους αξιωματικούς που αποφοιτούν από τη Στρατιωτική Ακαδημία των ΗΠΑ στο West Point το Σάββατο, να είναι προετοιμασμένοι για τον αυξανόμενο κίνδυνο παγκόσμιας σύγκρουσης και μια σειρά από νέες τεχνολογίες όπλων.

«Υπάρχει η πιθανότητα για μια σημαντική διεθνή σύγκρουση μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων. Και αυτή η πιθανότητα αυξάνεται, δεν μειώνεται», είπε ο Μάιλι,

«Και αυτή τη στιγμή συμβαίνει μια θεμελιώδης αλλαγή στον ίδιο τον χαρακτήρα του πολέμου. Αντιμετωπίζουμε αυτήν τη στιγμή δύο παγκόσμιες δυνάμεις, την Κίνα και τη Ρωσία, η καθεμία με σημαντικές στρατιωτικές δυνατότητες, και οι δύο σκοπεύουν να αλλάξουν πλήρως το σημερινό σκηνικό που βασίζεται σε διεθνείς κανόνες».

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία διδάσκει στον κόσμο ότι «η επιθετικότητα που μένει αναπάντητη ενθαρρύνει τον επιτιθέμενο», πρόσθεσε ο αμερικανός στρατηγός.

«Ας μην ξεχνάμε ποτέ τη σφαγή που μόλις είδαμε στη Μπούτσα ούτε τη σφαγή που συνέβη στη Μαριούπολη. Και ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε τη θυσία τους είναι να υποστηρίξουμε τον αγώνα τους για ελευθερία και να σταθούμε ενάντια στην τυραννία»», είπε ο στρατηγός.

Ο αστικός χαρακτήρας του πολέμου στην Ουκρανία είναι κάτι που ο Μάιλι βλέπει ως χαρακτηριστικό των μελλοντικών πεδίων μάχης, το οποίο θα είναι «πολύ περίπλοκο και ενάντια σε αόριστους εχθρούς που συνδυάζουν την τρομοκρατία και τον πόλεμο μαζί με τις συμβατικές δυνατότητες».

«Η τεχνολογία των όπλων θα αλλάξει επίσης δραματικά τις επόμενες δεκαετίες. Θα πολεμήσετε με ρομποτικά τανκς και πλοία και αεροπλάνα», πρόσθεσε ο Μάιλι κατά την διάρκεια της ομιλίας του στους δόκιμους αξιωματικούς.

Πηγή: Fox News / Φωτογραφία αρχείου Reuters

88888888888888888888888888888888888888888888888888888

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ  ΑΝΚ : Λένε τα λυσσασμένα σκυλιά του Αμερικανικού Πενταγώνου, με αφορμή την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και την απώλεια γι΄αυτούς της μεγάλης χώρας – κλειδί στις γεωπολιτικές ανακατατάξεις,  ότι <<η επιθερτικότητα που μένει αναπάντητη ενθαρρύνει τον επιτιθέμενο>>!   Οι μεταξωτές λινάτσες του αιματοβαμμένου Πενταγώνου εύκολα τα λένε αυτά για τους Ρώσους, μια και τους πήραν το μήλο από το στόμα,  αλλά για την τουρκική επιθετικότητα σε βάρος της Ελλάδας ούτε μιλιά ούτε λαλιά! Τους αφήνω σε σας, γιατί δεν θέλω να τους περάσω γενεές δεκατέσσερις βραδιάτικα!

Δημοσιογράφος  ΑΝΚ

 


Ροή