Ο Πολυχώρος Πολιτισμού Ήλιδας χθες με ροζ χρώμα για τον καρκίνο του μαστού

Ημερομηνία: 25-10-2021

Συγκινητικές στιγμές στην εκδήλωση χθες φωταγώγησης

του Πολυχώρου Πολιτισμού Ήλιδας για τον καρκίνο του μαστού

Στα ροζ ντύθηκε ο Πολυχώρος Πολιτισμού του Δήμου Ήλιδας, συμμετέχοντας αλλά και στηρίζοντας όλες τις δράσεις που αφορούν την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τον καρκίνο του μαστού σε συνεργασία με το ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ ΑΧΑΪΑΣ. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Γραμματέας του ΑΛΜΑΤΟΣ ΖΩΗΣ κ. Αγγελική Στεφανάκη και ο σύζυγος της Λιολιώς Κολυπέρα, κ. Γεώργιος Κολυπέρας, εμφανώς συγκινημένοι από την αγάπη και την αναγνώριση για το έργο και την προσφορά της Λιολιώς Κολυπέρα. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν επίσης εθελοντές και γυναίκες που νόσησαν ή νοσούν από τον καρκίνο του μαστού, οι οποίες μοιράστηκαν την εμπειρία τους με τις υπόλοιπες γυναίκες.

Στους σύντομους χαιρετισμούς ο Αναπληρωτής Δημάρχου κ. Ανδρέας Παπαδάκος επισήμανε τη σπουδαιότητα αυτών των εκδηλώσεων, αφού ως σκοπό έχουν την αφύπνιση και ευαισθητοποίηση του κοινού για σημαντικά θέματα υγείας και μάλιστα ανακοίνωσε πως  ο ίδιος αλλά και ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείων τίθενται στη διάθεση όλων όσων αναλάβουν την οργάνωση μιας δομής υποστήριξης και καθοδήγησης για τις γυναίκες με καρκίνο του μαστού.

Ο κ. Γιώργος Κολυπέρας εμφανώς συγκινημένος, ευχαρίστησε τον Δήμο Ήλιδας για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης και κυρίως για τη σκέψη να την αφιερώσει στη μνήμη της συζύγου του. Παρότι ήταν για τον ίδιο μια δύσκολη μέρα, αφού το πρωί είχε τελεστεί 40ήμερο μνημόσυνό της στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα Πατρών, με μεγάλη χαρά ήρθε να παραβρεθεί στην εκδήλωση φωταγώγησης. Εντυπωσιασμένος από το κτίριο και τις εγκαταστάσεις του Πολυχώρου, πρότεινε τη διοργάνωση μιας επιστημονικής ημερίδας ή άλλης εκδήλωσης για τα θέματα που αφορούν την ενημέρωση για το θέμα αυτό.

Η κ. Αγγελική Στεφανάκη, η Γραμματέας του Άλματος Ζωής,  ευχαρίστησε με τη σειρά της τον Δήμο Ήλιδας για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης και στη συνέχεια μοιράστηκε εμπειρίες γυναικών που έχουν νοσήσει, ως ένδειξη ευαισθητοποίησης κυρίως των γυναικών να προλαμβάνουν τις άσχημες εξελίξεις όταν διαγνωσθούν με καρκίνο του μαστού. Έθεσε με τη σειρά της, τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν για τη δημιουργία παραρτήματος που θα υποστηρίζει τις γυναίκες με τη νόσο αυτή.

Συγκλονιστική ήταν και η κατάθεση ψυχή της κ. Ρένας Πολλάτου- Παπαδοπούλου, η οποία μοιράστηκε την εμπειρία της με όλους του παρευρισκόμενους και τόνισε πως όλοι πρέπει πρώτα από όλα να αγαπούν τον εαυτό τους και να εξετάζονται συχνά, γιατί η πρόληψη σώζει ζωές.

***  Το κτίριο φωταγωγήθηκε στα ροζ  και με τις εικόνες της Λιολιώς Κολυπέρα και της ροζ κορδέλας, να δεσπόζουν στο κτίριο του Πολυχώρου Πολιτισμού, οι εθελοντές μοίρασαν στους διερχόμενους ενημερωτικό υλικό και ροζ κορδελάκια.


Ροή