Η χθεσινή σπουδαία εκδήλωση και ο αγώνας για ν΄ αποκτήσει η Ηλεία Ογκολογικό Κέντρο

Ημερομηνία: 25-10-2021

Ηχηρά τα μηνύματα ελπίδας για την έγκαιρη αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού από τη χθεσινή συγκλονιστική εκδήλωση!

Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος : <<Είστε οι πρωταγωνίστριες της ζωής>>!

Ο αγώνας για να αποκτήσει η Ηλεία Ογκολογικό Κέντρο

                          

Ξεκινάω σήμερα τη δεύτερη δημοσίευση από τη χθεσινή μεγαλειώδη εκδήλωση για την ενημέρωση και πρόληψη του καρκίνου του μαστού, με βαθιά θλίψη από την απώλεια της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά, που έχασε τη μάχη με τον καρκίνο, 14 μέρες μετά την εισαγωγή της στο νοσοκομείο!

                          

 «Όπου υπάρχει ζωή υπάρχει ελπίδα»!

Το μήνυμα αυτό πήρε σάρκα και οστά στην ενημερωτική εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού που διοργάνωσε για δεύτερη χρονιά ο Δήμος Πύργου, καθώς εκατοντάδες γυναίκες πλημμύρισαν χθες 24 Οκτωβρίου 2021, την κεντρική πλατεία της πόλης και  «περπάτησαν πιο γρήγορα από τη σκιά του»,  όπως ήταν και το μότο της φετινής διοργάνωσης! Όλες οι γυναίκες με μια φωνή, δύναμη, πίστη και αυτοπεποίθηση  έστειλαν τα πιο ηχηρά μηνύματα ελπίδας και αισιοδοξίας: Ο καρκίνος μπορεί να νικηθεί!

Με πολύ μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή εκατοντάδων γυναικών ολοκληρώθηκε η πολύ σημαντική εκδήλωση που πλέον γίνεται θεσμός στον Πύργο, με τη συνδρομή της ΔΗΚΕΠ, του Πανελληνίου Συλλόγου γυναικών με καρκίνο μαστού «Άλμα Ζωής» και του Γραφείου Εθελοντισμού. Την άψογη διοργάνωση όπως και όλες τις εκπλήξεις που περίμεναν τις συμμετέχουσες «υπέγραψαν» η άμισθη σύμβουλος του δημάρχου Φλώρα Παπαγιαννάκη, η οποία είχε φροντίσει με ιδιαίτερη ευαισθησία και αγάπη την παραμικρή λεπτομέρεια, και ο δημοτικός σύμβουλος και υπεύθυνος του Γραφείου Εθελοντισμού Γιάννης Πλεμμένος.

Το πρώτο «ραντεβού» δόθηκε μπροστά από το Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, όπου ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος υποδέχτηκε όλες τις συμμετέχουσες, λίγο πριν ξεκινήσει ο μαζικός περίπατος μέχρι το Θεματικό Πάρκο Ξυστρή, με τη συνδρομή της Δημοτικής Αστυνομίας.

Ηχηρά μηνύματα ζωής!

«Είμαστε εδώ, με το μήνυμα της αισιοδοξίας. Είμαστε με την πλευρά της ζωής και παλεύουμε απέναντι στην αρρώστια. Η συμμετοχή όλου του κόσμου και ιδιαίτερα των γυναικών είναι ένα μήνυμα αισιοδοξίας ότι ο κόσμος πλέον γνωρίζει, ενημερώνεται και προσέχει. Είστε οι πρωταγωνίστριες της ζωής. Εύχομαι υγεία σε όλους και ευχαριστώ τους γιατρούς που είναι μαζί μας» τόνισε στο μήνυμά του ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος καλωσορίζοντας όλους τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση. «Κέντρο της πολιτικής μας είναι πάντα ο άνθρωπος και οι ανάγκες του. Προσπαθούμε να έχουμε συνεργασία με όλους τους φορείς της πόλης. Μαζί αγωνιζόμαστε».

Ο κ. Αντωνακόπουλος αναφέρθηκε επίσης στις προσπάθειες που γίνονται σε συλλογικό επίπεδο με τη συνδρομή της Μητρόπολης Ηλείας,  ώστε ο νομός Ηλείας να αποκτήσει Ογκολογικό Κέντρο και κατήγγειλε οργανωμένα συμφέροντα που αποτρέπουν αυτή την προσπάθεια, υπογραμμίζοντας όμως ότι «οι επιμένοντες νικούν».

Χαιρετισμούς απηύθυναν, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ι.Μ. Ηλείας, Ηλίας Παπαγγελής, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηλείας Χρήστος Γιαννικούλης και ο δήμαρχος Πηνειού, που τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση, Ανδρέας Μαρίνος. Την εκδήλωση παρουσίασε η συνεργάτιδα του Δήμου Πύργου Γεωργία Αναγνωστοπούλου.

**  Πολύ ενδιαφέρουσες με σημαντικές πληροφορίες ήταν οι ομιλίες των ιατρών που ακολούθησαν με τον διακεκριμένο  Παθολόγο- Ογκολόγο, πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Προληπτικής Ογκολογίας  Παναγιώτη Γκινόπουλο, να παίρνει πρώτος το λόγο.

Ακολούθησαν οι ομιλίες του Μαστολόγου-χειρουργού, Διδάκτορα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών Ιωάννη Χαβελέ, της ΙΘατρού-Ακτινοδιαγνώστη Μαρίας Αγαλιανού και του Ψυχολόγου  Ανδρέα Σταματόπουλου.

(ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τις άκρως σημαντικές εισηγήσεις των εκλεκτών επιστημόνων θα δημοσιεύσουμε στην 3η κατά σειρά ανάρτησή μας)!

**  Μηνύματα απέστειλαν η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών με καρκίνο του μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Αχαΐας, Πάκυ Καραλή, ο χειρουργός μαστού, πρόεδρος και ιδρυτής της εταιρείας «ΕΜΕΙΣ», Γρηγόρης Ξεπαπαδάκης  και ο Βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Διονύσης Καλαματιανός, τον οποίο εκπροσώπησε ο στενός του συνεργάτης Θωμάς Δακουράς.

**  Ανάμεσα στις ομιλίες, τοποθετήθηκαν γυναίκες  που εξιστόρησαν τις δικές τους εμπειρίες και το πώς αντιμετώπισαν την ασθένειά τους, με την Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, τη Μαρία Φίλη, τη Νένα Τσάμη και την Πανωραία Καψαλιάρη, κυριολεκτικά να συγκλονίζουν.

**  Ξεχωριστή στιγμή της εκδήλωσης ήταν όταν κρατήθηκε ενός λεπτού σιγής στη μνήμη της προέδρου του Άλματος Ζωής Ν. Αχαϊας  Λιολιώς Κολυπέρα, που νικήθηκε πρόσφατα από τον κορονοϊό.

Κλήρωση για δωρεάν μαστογραφίες

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε κλήρωση για 14 δωρεάν μαστογραφίες τις οποίες προσέφεραν:

-3 μαστογραφίες από τον κ. Αριστομένη Χρόνη

-3 μαστογραφίες από την κ. Μαρία Αγαλιανού

-3 μαστογραφίες από τον Μαγνητική Πατρών-Πύργου

-3 μαστογραφίες  από τον κ. Νικόλαο Κατσαρό,

-1 μαστογραφία προσφορά από τον κ. Ξανθούλη

-1 μαστογραφία προσφορά του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου

**  Τα ονόματα των γυναικών που κληρώθηκαν ανακοινώθηκαν από τον Δήμαρχο Πύργου και είναι τα εξής :

Τασία Αντωνακοπούλου, Ελένη Τσουραμάνη, Μάρθα Θεοχαρίδου, Ανδριάνα Σκουφη, Ιωάννα Νικολακοπούλου, Κωνσταντίνα Τσίρου, Βασιλική Μάρκου, Βασιλική Λιάπη, Δέσποινα Σερτσιώτη, Μαρία Αθανασοπούλου, Σοφία Παναγοπούλου, Φωτεινή Καψή, Εύη Σταυρουλοπούλου.

Με τη στήριξη φορέων και συλλόγων

Στην εκδήλωση συμμετείχαν σύλλογοι και φορείς της πόλης, μεταξύ των οποίων οι: Ιατρικός Σύλλογος Πύργου-Ολυμπίας, Ιατρική Μέριμνα Δυτικής Ελλάδος MEDICARE, Εμπορικός Σύλλογος Πύργου, Πολιτιστικός Σύλλογος Τραπεζικών Υπαλλήλων Ν. Ηλείας, Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός παράρτημα Πύργου, Σύλλογος Νέων Καταραχίου, Σωματείο Παραπληγικών & Κινητικά αναπήρων Ηλείας, Πολιτιστικός Σύλλογος Αρμονία, Γυμναστικός Σύλλογος «Αναγέννηση» Πύργου, ΚΔΠΑμεΑ «Ηλίανθος» και Πολιτιστικός Σύλλογος Κατακόλου «Ο Φάρος» και «Πύργος όλοι μαζί».


Ροή