Ο καλός συμπολίτης Γιώργος Καφουσόπουλος στην αιωνιότητα

Ημερομηνία: 18-10-2021

ΠΕΝΘΗ

Γιώργος Φ. Καφουσόπουλος

Ένας αγαπητός και εκλεκτός συμπολίτης, ο Γιώργος Φώτη Καφουσόπουλος, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών. Για πολλά χρόνια αντιμετώπιζε διάφορα προβλήματα με την υγεία του, τα οποία δεν του επέτρεπαν να εξέρχεται της οικίας του. Από πολύ νέος ρίχτηκε στη βιοπάλη και όλα τα χρόνια ενός έντιμου μόχθου ως εμποροκαφεκόπτης,  εργάστηκε με ευσυνειδησία και με αγάπη στην εξυπηρέτηση των πελατών του. Ένας πολύ μικρός χώρος στα πρώτα του βήματα, με την ονομασία <<ο μικρός εμποράκος>>,  έγινε ένας μεγάλος χώρος από την εκτίμηση και την προτίμηση του κόσμου! Το λειτουργούσε στην αρχή της οδού Πατρών και συγκεκριμένα έναντι του γνωστού τότε (και ως σημείο αναφοράς) εστιατορίου <<Αχίλλειον>>.  Ήταν ένας μικρός πολύ στενός χώρος, ο οποίος ήταν πάντα γεμάτος από τον κόσμο, που εκτιμούσε την εργατικότητά του και την πλεονάζουσα ευγένειά του.

Ο Γιώργος Καφουσόπουλος είχε αποφοιτήσει από την τότε Ανώτατη Εμπορική Σχολή. Αργότερα δημιούργησε με τη σύζυγό του Αθηνά Καφουσοπούλου, το γένος Ηλιοπούλου, μια πολύ καλή οικογένεια και απέκτησαν δύο παιδιά, την Αφροδίτη και την Φωτεινή. Απέκτησε δύο εγγονούς από την πρωτοκόρη του και μάλιστα πήρε τη μεγάλη χαρά, πριν από ένα μήνα, να αποκτήσει και δισεγγονή!

Ο καλός μας συμπολίτης γεννήθηκε το 1932 στον Πύργο Ηλείας. Γονείς του ήταν οι αείμνηστοι Αφροδίτη και Φώτης Καφουσόπουλος.  Από νεαρής ηλικίας ασχολήθηκε με τον καφέ και την όλη διαδικασία της επεξεργασίας του. Στο μαγαζάκι εκείνης της εποχής διατηρούσε επίσης ξηρούς καρπούς, ζαχαρώδη προϊόντα και κάβα ποτών.  Με την πρόοδο των εργασιών δόθηκε η δυνατότητα να αποκτήσει δικό του χώρο, στην οδό Μιαούλη του Πύργου, όπου η ευρυχωρία του καταστήματος προσέλκυσε μεγαλύτερη πελατεία και το σημείο εκείνο έγινε το πέρασμα πολλών συμπολιτών, αλλά και από άλλες περιοχές. Παράλληλα διατηρούσε στην τωρινή οδό Εθνικής Αντιστάσεως ευρύχωρη αποθήκη για τα καφεκοπτικά του μηχανήματα μπαχαρικών και κοπής ζάχαρης.  Να σημειωθεί ότι μεγάλα ονόματα καφεκοπτών από Θεσσαλονίκη και Αθήνα υπήρξαν επαγγελματικοί φίλοι του.

Η εξόδιος ακολουθία έλαβε χώρα την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 5.30 το απόγευμα, στον Ι. Ν.  Αγίων Πάντων Πύργου, όπου προέστη ο Γ.Α.Ε. της Ι.Μ.  Ηλείας  π.  Ηλίας Παπαγγελής συνεπικουρούμενος από τον πρωτοπρεσβύτερο ιερέα π. Κων. Παπαδημητρίου.

Η ΑΥΓΗ Πύργου συλλυπείται θερμά την οικογένειά του. Η μνήμη του καλού μας συμπολίτη να είναι αιώνια.


Ροή