Ο Δήμαρχος Ήλιδας διαψεύδει κατηγορηματικά τις κακόβουλες φήμες

Ημερομηνία: 12-11-2021

Γιάννης Λυμπέρης για τις φήμες αναφορικά με το νερό της Αμαλιάδας

 «Η πραγματικότητα διαψεύδει τα fake news!»

Ξεκινά από την προσεχή  Δευτέρα το έργο τοποθέτησης έξυπνων υδρόμετρων στην Κουρούτα

«Αφήσαμε να περάσουν 5 με 6 ημέρες για να αποδειχθεί στην πραγματικότητα πως όλα αυτά ήταν φήμες» ανέφερε το μεσημέρι της Πέμπτης 11 Νοεμβρίου 2021, ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης, σχολιάζοντας τα όσα είδαν το φως τις δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες αναφορικά με τη μη χλωρίωση του πόσιμου νερού που τρέχει στις βρύσες των σπιτιών της Αμαλιάδας.

Όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος, όλα όσα ακούστηκαν ήταν  <<κακόβουλες φήμες>> αφού κάτι τέτοιο ποτέ δεν συνέβη όπως επίσης και δεν εμφανίστηκε κανένα κρούσμα γαστρεντερίτιδας στην πόλη αποτέλεσμα της μη χλωρίωσης του νερού. Ο κ. Λυμπέρης τόνισε πως τέτοιου είδους fake news διαψεύδονται από την πραγματικότητα και πως είναι καιρός να επιληφθεί η Δικαιοσύνη της κατάστασης αφού … κάποιοι συνεχίζουν  να διασπείρουν φόβο και πανικό στους κατοίκους του Δήμου.

***  Επίσης  ο Δήμαρχος Ήλιδας, ανακοίνωσε την εκκίνηση του έργου τοποθέτησης έξυπνων υδρόμετρων στην Κουρούτα, καλώντας τους κατοίκους της περιοχής να συνδεθούν άμεσα με τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης, τονίζοντας παράλληλα πως με την ολοκλήρωση του έργου ανάπλασης και αντιρύπανσης, ο οικισμός θα αποκτήσει μια εντελώς διαφορετική – προς το καλύτερο – εικόνα.

Κλείνοντας ο κ. Λυμπέρης, απευθυνόμενος σε όλους όσοι «μιλούν απλά για να μιλούν» είπε πως όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια έτσι και τώρα ο ίδιος θα «απευθύνεται στους πολίτες μέσω των έργων του».

«Έχω ακούσει πολλά τα 25 χρόνια που βρίσκομαι στο χώρο της Αυτοδιοίκησης»

Ξεκινώντας τη συνέντευξή του ο κ. Λυμπέρης ανέφερε : «Έχω ακούσει πολλά όλα αυτά τα 25 χρόνια που βρίσκομαι στο χώρο της Αυτοδιοίκησης. Θεώρησα ότι τώρα είναι ο κατάλληλος χρόνος για να απευθυνθώ στους Δημότες, σε σχέση με ένα μεγάλο θέμα που δημιουργήθηκε και … κάποιοι κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο ,πως δήθεν το πόσιμο νερό στην Αμαλιάδα, ήταν χωρίς χλωρίωση με αποτέλεσμα να εμφανιστούν συμπτώματα γαστρεντερίτιδας».

Αφήσαμε, συμπλήρωσε ο Δήμαρχος « να περάσουν 5 με 6 ημέρες για να αποδειχθεί στην πραγματικότητα πως όλα αυτά ήταν φήμες. Όταν όμως αυτές οι κακόβουλες φήμες έχουν να κάνουν με την υγεία του κόσμου και άρα – μέσω των ψευδών ειδήσεων- σπείρουν φόβο και πανικό, τότε είναι βέβαιο πως θα πρέπει να επιληφθεί η δικαιοσύνη. Κλείνοντας το συγκεκριμένο θέμα, λέω πως όλα όσα έχουμε υποσχεθεί πως δηλαδή θα λύσουμε το πρόβλημα του πόσιμο νερού με τη λειτουργία του Διυλιστηρίου, θα γίνει πραγματικότητα. Το διυλιστήριο ήδη λειτουργεί και το καθαρό νερό τρέχει στις βρύσες των σπιτιών του Δήμου Ήλιδας. Αυτό που απομένει είναι κάποια τμήματα του δικτύου να αλλάξουν. Να σημειώσω εδώ πως στο κομμάτι από τη δεξαμενή του Γερακίου έως τον υδατόπυργο, έχει εγκατασταθεί ο εργολάβος και μέχρι την άνοιξη θα μας παραδώσει το έργο».

«Ντύνουμε» τον οικισμό της Κουρούτας

Μιλώντας για το έργο που ξεκινά την Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021, και έχει να κάνει με την τοποθέτηση των έξυπνων υδρομέτρων ο κ. Λυμπέρης είπε : «η εργολαβία με τα έξυπνα υδρόμετρα έχει ξεκινήσει και τη Δευτέρα μπαίνουν στην περιοχή της Κουρούτας ενώ ακόμα μια ίδια εργολαβία έχει πάει στο Ελεγκτικό Συνέδριο προς έγκριση. Να πω κλείνοντας, κυρίως στους κατοίκους της Κουρούτας, ότι πρέπει να ενδιαφερθούν και να κάνουν τις συνδέσεις τους με το δίκτυο ύδρευσης και συγχρόνως να μεριμνήσουν για τις συνδέσεις τους στο δίκτυο αποχέτευσης.

Να τους πως  -τόνισε με έμφαση  ο Δήμαρχος Ήλιδας-  ότι ακολουθεί το μεγάλο έργο της ανάπλασης και αντιρύπανσης της Κουρούτας – ο εργολάβος θα εγκατασταθεί στις αρχές του 2022-  που θα «ντύσει» τον οικισμό. Δηλαδή θα δημιουργηθούν νέα πεζοδρόμια, οι δρόμοι θα είναι όλοι με άσφαλτο και βέβαια θα φωτιστούν όλα του τα σημεία. Με αυτά ασχολούμαστε όλο αυτό το χρόνο για να τα παρουσιάσουμε χωρίς λόγια. Τα υπόλοιπα – δηλαδή οι ψευδείς ειδήσεις – είναι απλά λόγια».

Εμείς μιλάμε μόνο με έργα κατέληξε με έμφαση ο κ. Λυμπέρης!


Ροή