ΜΠΡΑΒΟ στους Προσκόπους του Πύργου για το κοινωνικό τους έργο!

Ημερομηνία: 17-12-2021

 

 

 

1ο ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΠΥΡΓΟΥ

 

 Πέντε τόνοι πλαστικά καπάκια μετατράπηκαν σε ένα αναπηρικό αμαξίδιο βαρέως τύπου, κατάλληλο για τη μικρή Παναγιώτα! Οι Πρόσκοποι του Πύργου εκτιμώντας την μεγάλη ανάγκη που υπήρχε αποφάσισαν τα πλαστικά καπάκια που συγκεντρώνονται να δοθούν,  ώστε να μπορεί η μικρή Παναγιώτα να μετακινείται   με ένα κατάλληλο αμαξίδιο.

Το αμαξίδιο αυτό έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες άλλα που στο παρελθόν είχαν αποκτηθεί με πρωτοβουλία του Σωματείου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ηλείας, στην οποία συμμετείχαν και οι Πρόσκοποι. Όμως είχε ανακύψει ένα σημαντικό πρόβλημα με τη μεταφορά και η προσπάθεια είχε διακοπεί.

Το 1ο Συστημα Προσκόπων  συνέχισε την αναζήτηση λύσης και χάρη στην δωρεάν μεταφορά προς την Εταιρεία Ανακύκλωσης στην Πάτρα που προσέφερε η επιχείρηση ΤΕΡΖΗΣ ζωοτροφές, τα καπάκια που συγκεντρώθηκαν από τους Προσκόπους με τη βοήθεια δεκάδων συλλόγων και σχολείων της πόλης, αλλά και μεμονωμένων ανθρώπων ανακυκλώθηκαν και χάρη σε αυτά αποκτήθηκε το νέο αμαξίδιο.

Το Σάββατο, ύστερα από συνεννόηση με τη Διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ Πύργου κ. Αγγελική Πετρόγιαννη παραδόθηκε το αμαξίδιο στην εκπαιδευτικό του ΕΕΕΕΚ Χριστίνα Ηλιάδου προκειμένου να φτάσει στην μαθήτρια.

**  Η συγκέντρωση των καπακιών συνεχίζεται κάθε  Σάββατο στο χώρο των Προσκόπων στο πάρκο ΣΠΚ από τις 16.00-20.30 και όταν θα συγκεντρωθεί ικανή ποσότητα θα παραδοθούν πάλι για κάποια ανάλογη περίπτωση.

 


Ροή