Καταδίκη φασιστικών ενεγειών από τον Σύλλογο Δασκάλων & Νηπιαγωγών Πύργου

Ημερομηνία: 17-12-2021

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΠΥΡΓΟΥ    

                 

       

Επιθέσεις σε εκπαιδευτικούς – Βανδαλισμοί σχολείων

 

Η απαράδεκτη τραμπουκική και φασιστική ενέργεια της εισβολής ομάδας των αυτοαποκαλούμενων «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος», γνωστών σε όλους μας αρνητών των επιστημονικών δεδομένων και πάντων όσων δεν είναι ικανοί να αντιληφθούντις επιπτώσεις του  αντιεπιστημονικού ανορθολογισμού,στον χώρο του Γυμνασίουστο Αιγίνιο Πιερίας,όπου αφού προπηλάκισαν, φόρεσαν χειροπέδες στον διευθυντή και με περισσό θράσος τον οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα μπροστά στα μάτια δεκάδων ανήλικων μαθητών, προσβάλλει την αξιοπρέπεια και τον παιδαγωγικό ρόλο των εκπαιδευτικών.

Προσβάλλεται ο εκπαιδευτικόςπου σε τέτοιες περιόδους κρίσης έχει αναλάβει, χωρίς καμία ουσιαστική στήριξη από την πολιτεία, το βαρύ κοινωνικό φορτίο προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των μαθητών και ασφαλούς λειτουργίας του δημόσιου σχολείου.

Η ανεύθυνη στάση της κυβέρνησης τόσο στο θέμα της πανδημίας όσο και στην άνδρωση του φαινομένου του φασισμού μας οδηγεί σε επικίνδυνες ατραπούς. Όλο αυτό το διάστημα, με την έλλειψη ουσιαστικής και τεκμηριωμένης ενημέρωσης, τις παλινωδίες σε σχέση με τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας και τον εμβολιασμό, στρώνει το έδαφος να αναπτύσσονται ανορθολογικές και σκοταδιστικές απόψεις, τόσο στα σχολεία όσο και γενικότερα στην κοινωνία. Αφήνει χώρο να δρουν ανενόχλητες τέτοιες φασιστικές ομάδες και έτσι θεριεύουν  τα «άνθη του κακού»στην Πιερία και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, με τον φασισμό να δίνει τώρα τη θέση του στον σκοταδισμόκαι τον δυσοίωνο αντιεπιστημονικό ανορθολογισμό.

Τα μορφώματα αυτά αποτελούν «βολικό αντίπαλο» για την κυβέρνηση ώστε η ίδια να κρύψει τις πραγματικές ευθύνες της για τις τεράστιες ελλείψεις και τα κενά στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Την ίδια στιγμήγινόμαστε όλοι μας θεατές των βανδαλισμών στο 4ο Γυμνάσιο Πύργου, οι οποίοι συμπίπτουν χρονικά με τις συγχωνεύσεις τμημάτων και προστίθενται στα αυξημένα φαινόμενα βίας που σημειώνονται τον τελευταίο καιρό στα σχολεία όλης της επικράτειας. Ας μην ξεχνάμε ότι η βία εδράζεται στις οικονομικέςκαικοινωνικές δομές και τα παιδιά δεν κάνουν τίποτα άλλο παρά να
«αναπαράγουν την ενδοοικογενειακή βία, τα κοινωνικά αδιέξοδα και τιςανεπάρκειες του εκπαιδευτικού συστήματος, μέσα στο ίδιο το σχολικό περιβάλλον».

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας  καταδικάζει και τα δύο γεγονότα και στηρίζει κάθε εκπαιδευτικό που καλείται να αντιμετωπίσει παρόμοιες συμπεριφορές και ενέργειες, οι οποίες είναι απόρροια της επιλογής της επανειλημμένης στοχοποίησης των εκπαιδευτικών από κυβερνήσεις και καθοδηγούμενα Μ.Μ.Ε.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να θωρακίσει θεσμικά τους εκπαιδευτικούς και να αναλάβει τις ευθύνες του για την προστασία του δημόσιου σχολείου.

 

Για το Δ.Σ
Η Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας
 
Αντωνία Μπρη Δήμητρα Καραμεσίνη

 

                                                         


Ροή