Μη χάσετε σήμερα Πέμπτη την ωραία θεατρική παράσταση πουθα δοθεί στο Θέατρο *Απόλλων*

Ημερομηνία: 23-06-2022

Η προσπάθεια ποιεί έργον…  Η φιλοτιμία ποιεί δρώμενον…  Και η καθοδήγηση υπό την άξια Εκπαιδευτικό ποεί Θέατρο!

Θεατρική παράσταση σήμερα στις 9 το βράδυ στο θέατρο <<Απόλλων>>  Πύργου

<<Η Ζωή  …είναι γυναίκα>>!

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ

(Πατήστε πάνω στον σύνδεσμο, για να ανοίξει το Αρχείο)

 

Η Β’ τάξη Βρεφονηπιοκόμων της ΕΠΑΣ Δ.ΥΠ.Α (πρώην ΟΑΕΔ) παρά τις δύσκολες συνθήκες λόγω πανδημίας COVID 19 που μας ταλαιπωρεί όλους εδώ και σχεδόν τρία χρόνια, αποφάσισε να κλείσει τη φετινή σχολική χρονιά με μια θεατρική παράσταση στο ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟΛΛΩΝ Πύργου,  την Πέμπτη  23/6/2022  και  ώρα 9:00 μμ με τίτλο: Η Ζωή  …είναι γυναίκα!

Οι μαθήτριες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό κι ετοίμασαν θεατρικούς μονολόγους που καυτηριάζουν άλλοτε με σκωπτική και άλλοτε με κριτική διάθεση διαχρονικά κοινωνικά προβλήματα, όπως ο πόλεμος, η κακοποίηση (λεκτική, συναισθηματική, ή σωματική), το ψέμα, η ανασφάλεια, η συρρίκνωση και παραφθορά της Ελληνικής γλώσσας και η συναισθηματική μοναξιά. Από την παράσταση αυτή δεν θα μπορούσαν να λείπουν αναφορές σε αληθινά βιώματα από τη νέα συνθήκη της αναγκαστικής καραντίνας που μπήκε στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια και τη σημάδεψε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Συνδετικός κρίκος αλλά και καταλύτης όλων των γυναικών, ένα κορίτσι 8 ετών που μεγαλώνει σε έναν κόσμο που τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα προς ένα τεράστιο αδιέξοδο, αλλά ελπίζει σε ένα καλύτερο μέλλον, μια ζωή πιο φωτεινή, που θα πρυτανεύει η ειρήνη, η αγάπη, η καλοσύνη, ο σεβασμός και η συμπόνια για τον συνάνθρωπο.

Την επιλογή και επιμέλεια των κειμένων, τη διδασκαλία και τη σκηνοθεσία έχει κάνει η εκπαιδευτικός του τμήματος  κ. Μαρία Κολόκα, Πολιτισμολόγος – Λαογράφος, με MSc στη Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων (ειδίκευση στην επικοινωνία του Πολιτισμού) .  Να σημειωθεί ότι  εντός των προσεχών ημερών,  μετά την πρόσφατη δημοσίευση άρθρων της σε ξένα επιστημονικά έντυπα, αναμένεται η επιλογή της ως υποψήφια Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο τμήμα Επικοινωνίας του Πολιτισμού.

 


Ροή