Με αυτά τα κτήνη, με αυτούς τους δολοφόνους του Κράτους του Ισραήλ έχουμε κάνει συμμαχία??

Ημερομηνία: 13-05-2022

Ισραήλ: Συγκλονιστικές εικόνες βίας στην κηδεία της Παλαιστίνιας δημοσιογράφου

Συγκρούσεις ξέσπασαν στον περίβολο του νοσοκομείου Σαν Ζοζέφ της Ιερουσαλήμ κατά την έξοδο του φερέτρου με τη σορό της δημοσιογράφου Σιρίν Αμπού Άκλεχ όταν η αστυνομία του Ισραήλ διέλυσε το πλήθος που κρατούσε παλαιστινιακές σημαίες, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου και τοπικά ΜΜΕ.

Πλάνα που ήρθαν στην δημοσιότητα από διάφορα διεθνή μέσα ενημέρωσης δείχνουν το φέρετρο της δημοσιογράφου του Αλ Τζαζίρα, που σκοτώθηκε προχθές Τετάρτη στη διάρκεια μιας ισραηλινής επιδρομής στη Δυτική Όχθη, να κινδυνεύει να πέσει στο έδαφος ενώ Ισραηλινοί αστυνομικοί διαλύουν το πλήθος.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου είδαν τις ισραηλινές δυνάμεις να εισορμούν στον περίβολο του νοσοκομείου στην κατεχόμενη και προσαρτημένη Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Δεν έχει προσδιοριστεί η προέλευση των πυρών λέει το Ισραήλ

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε σήμερα πως δεν είναι δυνατό προσώρας να προσδιοριστεί η προέλευση των πυροβολισμού που σκότωσε την Παλαιστίνια δημοσιογράφο Σιρίν Αμπού Άκλεχ, που είχε επίσης και την αμερικανική υπηκοότητα, κατά τη διάρκεια ισραηλινής επιδρομής στη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της έρευνάς του.

Η δημοσιογράφος του Αλ Τζαζίρα κάλυπτε προχθές Τετάρτη μια ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση στον καταυλισμό της Τζενίν, στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης, όταν σκοτώθηκε από σφαίρα στο κεφάλι. Φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο που έφερε την επιγραφή «Τύπος» και δημοσιογραφικό κράνος.

«Το συμπέρασμα της προκαταρκτικής έκθεσης είναι πως δεν είναι δυνατό να προσδιοριστεί από πού προήλθε ο πυροβολισμός που χτύπησε και σκότωσε τη δημοσιογράφο» στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν, ανέφερε ο στρατός σε μια ανακοίνωση.

«Η έρευνα δείχνει πως υπάρχουν δύο πιθανότητες για την προέλευση του πυροβολισμού που τη σκότωσε», σύμφωνα με τον στρατό.

Η πρώτη είναι εκείνη «ενός πυροβολισμού από Παλαιστίνιους ένοπλους άνδρες (στην κατεύθυνση των ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων), ενώ εκατοντάδες σφαίρες εκτοξεύονταν από διιάφορα σημεία», εκτίμησε η πηγή αυτή.

«Η άλλη επιλογή είναι πως κατά την ανταλλαγή πυρών, ένας από τους (Ισραηλινούς) στρατιώτες εκτόξευσε μερικές σφαίρες από ένα τζιπ με τη βοήθεια τηλεοσκοπικού σκοπεύτρου προς έναν τρομοκράτη που πυροβολούσε εναντίον του οχήματός του», ανέφερε ο στρατός για τον οποίο «είναι πιθανό η δημοσιογράφος που βρισκόταν κοντά στον τρομοκράτη (…) να επλήγη».

Oι ισραηλινές αρχές ζητάνε να τους παραδοθεί η σφαίρα

Την Τετάρτη το Ισραήλ, αφού είχε πει πως η δημοσιογράφος υπέκυψε «πιθανόν» σε παλαιστινιακά πυρά, δήλωσε πως δεν αποκλείει η σφαίρα να εκτοξεύθηκε από τους στρατιώτες του.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε πως συνεχίζει την έρευνα με κάθε διαθέσιμο μέσο αλλά εξέφρασε λύση για την απουσία κρίσιμων στοιχείων που θα μπορούσαν να προσδιορίσουν την προέλευση των πυρών.

Οι ισραηλινές αρχές ζητούν να τους παραδοθεί η σφαίρα που προκάλεσε τον θάνατο της δημοσιογράφου προκειμένου να διεξαγάγουν βαλλιστική έρευνα. Το εβραϊκό κράτος πρότεινε Παλαιστίνιοι και Αμερικανοί ειδικοί να είναι παρόντες στην εξέταση αυτή.

«Η παραλαβή της σφαίρας για επαγγελματική βαλλιστική εξέταση θα μπορούσε να ξεκαθαρίσει την κατάσταση ανάμεσα σε αυτές τις δύο επιλογές», δήλωσε ο στρατός.

Ο ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΠΕ :

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς δήλωσε χθες πως καθιστά τις ισραηλινές αρχές «πλήρως υπεύθυνες» για τον θάνατο της δημοσιογράφου, αρνούμενος τη διεξαγωγή κοινής έρευνας με το Ισραήλ. «Οι ισραηλινές αρχές διέπραξαν το έγκλημα και δεν τους έχουμε εμπιστοσύνη», είπε.

Μια πρώτη νεκροψία διενεργήθηκε στη Δυτική Όχθη λίγο μετά τον θάνατο της δημοσιογράφου, αλλά κανένα αποτέλεσμα δεν έχει γίνει γνωστό.

88888888888888888888888888888888

Ροή