Μαζί στη ζωή και στο θάνατο για ένα αγαπημένο ζευγάρι από το Λαμπέτι του Πύργου

Ημερομηνία: 14-04-2022

ΕΝΑ ΖΕΥΓΑΡΙ ΑΓΑΠΗΜΕΜΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ

Η Βαρβάρα και ο Κωνσταντίνος Νικολακόπουλος από το Λαμπέτι  Πύργου

 

Ο Κωνσταντίνος Νικολακόπουλος και η βαρβάρα Νικολακοπούλου

νιόπαντροι  σε επίσκεψή τους στην Αρχαία Ολυμπία

 

Πριν από ένα μήνα έφυγε από τη ζωή η αγαπητή δέσποινα της πόλης μας Βαρβάρα Νικολακοπούλου, που ζούσε με την οικογένειά της στο Λαμπέτι.  Μητέρα των αγαπητών συμπολιτών επιστημόνων της Κωνσταντίνας και του Διονύση Νικολακόπουλου. Την περασμένη Δευτέρα ακολούθησε στο δρόμο της αιωνιότητας και για το συναπάντημά της ο αγαπημένος σύζυγός της Κωνσταντίνος Νικολακόπουλος, σε ηλικία 86 ετών. Η εξόδιος ακολουθόα έλαβε χώρα το πρωί της Τρίτης 12  Απριλίου 2022, από τον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Λαμπετίου.

Η εφημερίδα μας συλλυπείται θερμά τα εκλεκτά τους παιδιά , την Κωνσταντίνα και τον Διονύση, που αποχαιρετούν τον πατέρα τους, με το πιο κάτω συγκινητικό κείμενο :

—  Ένας μήνας δεν πέρασε και βιάστηκες να την ακολουθήσεις, να είστε πάλι μαζί πάντα μαζί. Όπου εσύ κι εγώ…έτσι της έλεγες, όταν κάνατε την πρωινή σας βόλτα μέχρι την πλατεία και καθόσασταν στο αγαπημένο σας παγκάκι ή όταν γυρνούσατε από τη βόλτα σας κι εκείνη κρατούσε τις μαργαρίτες που έκοβε από τις άκρες του δρόμου… και χαιρόταν που τις έφερνε στο σπίτι για να στολίσει τα βάζα, με το δικό της τρόπο αφού τα τελευταία χρόνια είχε άνοια και γι’ αυτό ήταν καλά μόνο όταν ήταν μαζί σου, μόνο όταν την κρατούσες από το χέρι κι εσύ την κρατούσες συνέχεια και την καθησύχαζες λέγοντας όπου εσύ κι εγώ. Οι γονείς μας, ο Κώστας και η Βαρβάρα . Τη γνώρισε στην πατρίδα της την Κέρκυρα ,όπου εργαζόταν κι εκείνη τον ακολούθησε σε όποια πόλη μετακινήθηκε λόγω της δουλειάς του. Ήταν πάντα και παντού μαζί , άνθρωποι καλοί γενάτοι αγάπη που μεγάλωσαν τα παιδιά τους με αξίες και αρχές. Η οικογένεια ήταν πάνω από όλα.

Και τώρα πάλι μαζί με ένα μήνα διαφορά ο ένας από τον άλλο. …

τόσο πολύ την αγαπούσες τη μαμά που θέλησες να τη συναντήσεις τόσο γρήγορα…. Έφυγε τα ξημερώματα της Δευτέρας ο μπαμπάς μας… Ο άνθρωπος που μόνο έδινε στην οικογένεια χωρίς να ζητήσει τίποτα… Αφήνοντας μας να αναρωτιόμαστε αν τον κάναμε αρκετά περήφανο … Να μας προσέχεις ….. Σας αγαπάμε πάντα…..

 


Ροή