Μαθήματα Φιλαρμονικής και Χορού στο Ναό του Πολιτισμού

Ημερομηνία: 04-11-2021

Στον Πολυχώρο Πολιτισμού του Δήμου Ήλιδας

ξεκίνησαν τα μαθήματα χορού και Φιλαρμονικής

Ξεκίνησαν από τις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου, τα μαθήματα των χορευτικών τμημάτων και της Φιλαρμονικής του Δήμου Ήλιδας. Τα μαθήματα φιλοξενούνται στο κτίριο του Πολυχώρου Πολιτισμού στην είσοδο της Αμαλιάδας, ενώ οι εγγραφές συνεχίζονται και τον Νοέμβριο.

Με τους υπευθύνους των δύο τμημάτων συναντήθηκε στις αρχές της εβδομάδας, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Ο ΗΛΕΙΟΣ» κ Γιώργος Μπακέλλας, προκειμένου να δει την πρόοδο των εργασιών μεταστέγασής τους από το οίκημα του Ραδιοφωνικού Σταθμού στον Πολυχώρο και παράλληλα να τους εκφράσει την αμέριστη στήριξή του στην προσπάθεια που ξεκινούν.

Όπως δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση μαζί με το νέο υπεύθυνο της φιλαρμονικής Αμαλιάδας κ Πανδή, να ανακοινώσουμε την έναρξη της φετινής σεζόν για το ωδείο του Δήμου Ήλιδας και το χορευτικό τμήμα. Και τα δυο σχολεία θα στεγάζονται πλέον στο υπόγειο του Πολυχώρου Πολιτισμού του Δήμου Ήλιδας, στην είσοδο της Αμαλιάδας. Περάσαμε όλοι ένα δύσκολο χρόνο και φυσικά δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί και ο χώρος του πολιτισμού. Πέρσι ξεκινήσαμε με πολλά όνειρα για να στήσουμε μια ωραία κατάσταση που θα είχε τελικό αποδέκτη τον πολίτη αλλά δυστυχώς ο κορονοϊος μας σταμάτησε. Η προσπάθεια επαναλαμβάνεται φέτος με καλύτερες προοπτικές και συμμάχους μας την υγειονομική περίθαλψη και τον εμβολιασμό σε αν χώρο σαφώς αναβαθμισμένο σε σχέση με το παρελθόν, πιο κατάλληλος για αυτά τα εγχειρήματα και έναν νέο δάσκαλο κατάλληλο για την υλοποίηση τέτοιων εγχειρημάτων. Στόχος μας είναι όλοι μαζί να στήσουμε από την αρχή τη Φιλαρμονική που οφείλει να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού της Αμαλιάδας».

Παίρνοντας το λόγο ο κ Παντελής Πανδής είπε: «Από την πλευρά μου θα κάνω ότι είναι δυνατό για να αναβαθμίσουμε τη Φιλαρμονική η οποία για 1,5 χρόνο και λόγω του κορονοϊού, δεν λειτουργούσε. Εδώ είμαστε να προσπαθήσουμε, απλά θα πρέπει να ξεκαθαρίσω πως η Φιλαρμονική δεν είναι μόνο η μπάντα που βλέπουμε όλοι μας στις εκδηλώσεις. Έχει σχολές που αποτελούν τη συνέχεια της, δηλαδή νέα παιδιά που επιθυμούν να ασχοληθούν με τη μουσική. Ήδη οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει και οποιοσδήποτε επιθυμεί μπορεί να μάθει ένα όργανο , πνευστό η κρουστό».

Τέλος η κ Δήμητρα Ζαφειροπούλου, υπεύθυνη των χορευτικών τμημάτων, ανέφερε : «έχουμε ξεκινήσει τα μαθήματα από τις 4 Οκτωβρίου Δευτέρα με Παρασκευή και Τρίτη με Πέμπτη. Είμαστε σε ένα νέο χώρο που μας δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιούνται με τις καλύτερες συνθήκες τα μαθήματά μας.  Οι εγγραφές συνεχίζονται και όλοι όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες».


Ροή