Κύριοι της Κυβέρνησης όχι μπασταρδέματα στο *Πάτρα-Πύργος*, αλλά δικαιοσύνη! (ΑΝΚ)

Ημερομηνία: 22-12-2021

Συμμετοχή του δημάρχου Πύργου στη διαβούλευση της  Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων

Παναγιώτης Αντωνακόπουλος «Να φτάσει ο δρόμος Πάτρα-Πύργος μέχρι την είσοδο της πόλης»

 

 

Σαφείς παρατηρήσεις και προτάσεις ώστε ο δρόμος <<Πάτρα-Πύργος>>  να φτάσει τουλάχιστον μέχρι την είσοδο της πόλης και όχι να σταματήσει στα Χανάκια (4 ακόμα χιλιόμετρα έως στον Πύργο), ζήτησε μεταξύ άλλων  και με έγγραφό του ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος από την Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων. Η Επιτροπή συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης για να συζητηθεί και να κατατεθούν προτάσεις για τη “Σύμβαση οδικού δικτύου <<Πάτρα-Πύργος>>,  το οποίο υπάγεται σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας και άλλες επείγουσες διατάξεις».

Στην διαβούλευση που κλήθηκε και ο κ. Αντωνακόπουλος να συμμετάσχει, κάτι που έκανε και κατέθεσε τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις του σχετικά με το πλάνο κατασκευής του δρόμου Πάτρα-Πύργος.

 Ο Δήμαρχος  Πύργου  συγκεκριμένα αναφέρει : 

<<Διαπιστώνουμε, ότι αρχικά θα κατασκευαστεί ένα μέρος του όλου έργου, όχι από την Πάτρα, αλλά από την Κάτω Αχαϊα μέχρι τα Χανάκια.

>>Αυτό είναι μια πρόκληση για μας να προτείνουμε τουλάχιστον ότι σίγουρα πρέπει να αυξηθεί ελαφρά ο προϋπολογισμός,  ώστε ο δρόμος να φτάσει μέχρι την είσοδο του Πύργου. Δηλαδή επιπλέον μόνο 4 χιλιόμετρα. Δεν αποτελεί καθόλου ιδιαίτερη δαπάνη να φτάσει ο δρόμος μέχρι τον Πύργο, ενώ δίνεται η δυνατότητα να κατασκευαστεί η είσοδος της πόλης από την πλευρά της οδού Πατρών. Και βεβαίως πρέπει να προετοιμαστεί, με την κτηματογράφηση της περιοχής το οδικό τμήμα Πύργος-Αρχαία Ολυμπία. Όραμά μας παραμένει το Πάτρα-Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα>>.

***  Για τις παρατηρήσεις και προτάσεις που κατέθεσε ο κ. Αντωνακόπουλος ενημέρωσε με έγγραφό του και όλους τους Βουλευτές της Ηλείας, τον πρόεδρο  της Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ  Μιχάλη Κατρίνη, καθώς και τον πρώην βουλευτή ΚΙΝΑΛ Ηλείας Γιάννη Κουτσούκο.

 

                                                                                                    


Ροή