Η Βουλευτής Ηλείας κα Διον. Αυγερινοπούλου για τον κρατικό προϋπολογισμό 2022

Ημερομηνία: 16-12-2021

Στην ομιλία της η Βουλευτής Ηλείας κα Διονυσία Αυγερινοπούλου στην Ολομέλεια της Βουλής για τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2022 τόνισε :

 «Από το 2022 η Ηλεία αλλάζει!  Η Ελλάδα αλλάζει!»

Παρέμβαση πραγματοποίησε η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, στη Συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για τη κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2022. Από το βήμα της Βουλής, η Δρ. Αυγερινοπούλου επισήμανε ότι ο Προϋπολογισμός του 2022 θα μας επιτρέψει με τις κατάλληλες χρηματορροές να υλοποιήσουμε τόσο κοινωνικές, όσο και αναπτυξιακές πολιτικές, ενώ χαρακτήρισε τη συνολική δημοσιονομική πολιτική της Κυβέρνησης  ως ιδιαίτερα επιτυχημένη. Σημείωσε ότι οι θετικές οικονομικές επιδόσεις, όπως η πρωτόγνωρη επιτυχία της έκδοσης των κρατικών ομολόγων στις διεθνείς αγορές, η συγκράτηση του πληθωρισμού κάτω του μέσου όρου της ΕΕ και η αθρόα συρροή ξένων θεσμικών και ιδιωτικών κεφαλαίων στην Ελληνική αγορά, θα μας επιτρέψουν να επιστρέψουμε στην πλήρη κανονικότητα, και μάλιστα σε μία νέα, βελτιωμένη κανονικότητα.

Στην ομιλία της, ειδική αναφορά πραγματοποίησε στις σημαντικές άμεσες ξένες επενδύσεις, αλλά και στα σημαντικά αποθέματα επενδυτικών σχεδίων (investment pipeline), τα οποία θα προσδώσουν νέα και πρόσθετα εισοδήματα τόσο στα κρατικά ταμεία, όσο και στις τοπικές κοινωνίες για πολλές δεκαετίες μετά. Ανάλογες σημαντικές επενδύσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν και στο Νομό Ηλείας. Η κα Βουλευτής εξήρε, τέλος, τη σημαντική καινοτομία του Προϋπολογισμού για πλήρη διαφάνεια στα κρατικά έξοδα, αλλά και την αποτελεσματικότητα της Κυβέρνησης για την επανέναρξη της κατασκευής της Ολυμπίας Οδού, ως προς το Τμήμα Πάτρα – Πύργος.

 


Ροή