Η Πυργιωτοπούλα που ανέλαβε Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΟΑΣΑ

Ημερομηνία: 05-01-2022

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΘΕΣΗ

Η καταγόμενη από τον Πύργο  Ίρις Αντωνοπούλου ανέλαβε Διευθύνουσα Σύμβουλος  του ΟΑΣΑ

 

 

Το Υπερταμείο ανακοίνωσε ότι η Ίρις Αντωνοπούλου αναλαμβάνει μεταβατική CEO (Διευθύνουσα Σύμβουλος) του ομίλου ΟΑΣΑ (Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας) στη θέση του Νίκου Αθανασόπουλου που παραιτήθηκε πρόσφατα.

Η κ. Αντωνοπούλου προέρχεται από το τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού του ομίλου ΟΑΣΑ, στο οποίο κατείχε τη θέση της διευθύντριας από το 2014. Διαθέτει εμπειρία 25 ετών σε ευρύ φάσμα αντικειμένων του Ανθρώπινου Δυναμικού. Έχει διαχειριστεί σύνθετα προγράμματα και έργα, όπως το Σχέδιο Αναδιοργάνωσης των Συγκοινωνιών Αθηνών, το Σχέδιο Σύγκλισης Εταιρικής Κουλτούρας του ομίλου κ.ά. Είναι πτυχιούχος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας) και αριστούχος του μεταπτυχιακού προγράμματος MSc Human Resource Management (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών).

Σύμφωνα με το Υπερταμείο, «με την πολύχρονη εμπειρία της κας Αντωνοπούλου, ο Όμιλος ΟΑΣΑ διασφαλίζει την επιχειρησιακή συνέχεια, όπως ορίζεται από τις βέλτιστες πρακτικές εταιρικής διακυβέρνησης, μέχρι την ανάδειξη νέου CEO από το Δ.Σ. του Υπερταμείου, αναδεικνύοντας παράλληλα την εμπιστοσύνη των μετόχων προς το στελεχιακό δυναμικό του Οργανισμού».

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των εταιρειών του ομίλου ΟΑΣΑ (ΟΑΣΑ, ΣΤΑΣΥ: Σταθερές Συγκοινωνίες Μετρό – Ηλεκτρικός – Τραμ, ΟΣΥ: Οδικές Συγκοινωνίες: λεωφορεία, τρόλεϊ) που επικεφαλής τοποθετείται στέλεχος που προέρχεται από τα «σπλάχνα» των εργαζόμενων του οργανισμού.

Επίσης είναι η πρώτη φορά που στη θέση αυτή τοποθετείται μια γυναίκα.

Σημειώνεται ότι η Ίρις έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στον Πύργο. Είναι απόφοιτη του 1ου Λυκείου Πύργου. Κόρη του αείμνηστου Αθανάσιου (Νάκου) Αντωνόπουλου, πρώην Προέδρου Συνταξιούχων Πυροσβεστών και της Μαρίας Νιώτη-Αντωνοπούλου, καταστηματάρχη της πόλης μας.

 


Ροή