Ο ΗΛΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ ΚΑΙ Η ΜΕΡΑ ΣΩΝΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΠΥΡΓΟΥ ΔΙΑΓΕΙ ΤΟ 94ο ΕΤΟΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥ *** ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΚΑΝΕΙ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΜΟΥ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΚΑΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΑΠΗ!
Η ΜΟΥΣΙΚΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΠΥΡΓΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Στις διήμερες Μαθητικές Συναυλίες έλαβαν μέρος όλα τα τμήματα των σχολών
Ανακηρύχθηκε επίτιμος πρόεδρος ο κ. Παύλος Ντάκουρης




Μια ιδιαίτερα παραγωγική μουσικοπαιδαγωγική χρονιά για το Ελληνικό Ωδείο Παράρτημα Πύργου έκλεισε με τις καθιερωμένες ετήσιες Μαθητικές Συναυλίες, όπου οι μαθητές παρουσίασαν την μουσική τους πρόοδο στο κοινό.
Οι Συναυλίες των σπουδαστών πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα συναυλιών “ΔΩΡΑ ΡΟΖΗ” του Ωδείου την την περασμένη Τετάρτη 24 και Πέμπτη 25 Ιουνίου 2026 στις 8.00 μ.μ.
Έλαβαν μέρος σπουδαστές από τις Σχολές & τα Τμήματα του Ωδείου: Πιάνο, Κιθάρα, Βιολί, Μπουζούκι, Ελαφρό Τραγούδι και Βυζαντινή Μουσική.




Με μια σημαντική διαδρομή 94 χρόνων στη μουσική παιδεία και τον πολιτισμό του τόπου, ο Μουσικός Σύλλογος ΟΡΦΕΥΣ – Ελληνικό Ωδείο Παράρτημα Πύργου, συνεχίζει να προσφέρει ποιοτική καλλιτεχνική εκπαίδευση, με συνέπεια και αγάπη προς τα παιδιά. Παράλληλα υλοποιεί δράσεις, εκδηλώσεις, σεμινάρια και εκπαιδευτικά προγράμματα υψηλού επιπέδου.
Οι γονείς, τα μέλη και οι φίλοι του Ωδείου και της μουσικής είχαν την ευκαιρία να χαρούν το ταλέντο και τις δεξιότητες των σπουδαστών, επιβραβεύοντας τις προσπάθειές τους με την παρουσία και τη στήριξή τους.




Στο τέλος των μαθητικών συναυλιών, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, υλοποιώντας σχετική απόφαση του προηγούμενου Δ.Σ. έλαβε χώρα στο Ωδείο η σεμνή τελετή ανακήρυξης του Παύλου Ντάκουρη, σε Επίτιμο Πρόεδρο του Μουσικού Συλλόγου «Ορφεύς» – Ωδείον Πύργου, με την απονομή Τιμητικής Πλακέτας, του Γράμματος Ανακήρυξης και Σχετικών Δώρων εκ μέρους του Ωδείου για την Θητεία του ως Πρόεδρος του Συλλόγου 2012-18 και την εν γένει συμμετοχή του στα δρώμενα του Ωδείου από το 2010 έως το 2021, από διάφορες θέσεις σε αυτό.