Η Γιορτή λήξης χτες των χορευτικών τμημάτων του λαμπροφόρου Λυκείου των Ελληνίδων Πύργου

Ημερομηνία: 30-06-2022

Η ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΧΘΕΣ ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΩΝ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

Μια ωραία βραδιά από το Λύκειο που αγαπάμε…

<<…ξανά μαζί στο Επαρχείο>>!

 

 

Μια ωραία βραδιά χάρισε χτες σε εκατοντάδες κόσμου το ιστορικό Λύκειο υου τόπου μας, το Λύκειο των Ελληνίδψν Πύργου, με τους δεκάδες μαθητές του όλων τψν ηλικιακών τμημάτων, που έδωσαν με τους χορούς τους μια δροσερή νότα στις ζεστές του καλοκαιριού μέρες.

Το κεντρικό σύνθημα για τη Γιορτή λήξης των χορευτικών τμημάτων του λαμπροφόρου Λυκείου των Ελληνίδων Πύργου ήταν <<…ξανά μαζί στο Επαρχείο>>!  Η πανδημία δυστυχώς απέκοψε την καθιερωμένη ετήσια γιορττή στερώντας για δύο χρόνια από τους γονείς κυρίως των παιδιών τη χαρά να τα βλέπουν να χορεύουν…  Αυτό το γεγονός ήταν επίσης ένα από τα σημεία που έθιξε στον χαιρετισμό της η Πρόεδρος του Λυκείου ΕλληνίδωνΠύργου κυρία Κατερίνα Παρασκευοπούλου, η οποία άνοιξε την εκδήλωση, που έλαβε χώρα πάνω στον ιστορικό Λόφο του Επαρχείου, την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022 το απόβραδο. Η κ. Παρασκευοπούλου, η οποία είναι και Έφορος Χορού,  ευχαρίστησε επίσης όλους τους συνεργάτες του Λ.Ε.Π. και ονομαστικά.  Συνέφοροι Χορού είναι οι κυρίες Ελένη Κόλλια, Μαρίνα Νικολακοπούλου και Τέσσυ Διαμαντοπούλου.  Η κ. Πρόεδρος του Λ.Ε.Π. ευχαρίστησε δημόσια για το έργο που προσφέρουν οι Δάσκαλοι Χορού και είναι οι Κωνσταντίνος Τζανέτος, Νίκος Χρυσανθόπουλος, Γιάννα Ρέτση, Κώστας  Ζώντος και Ανδρέας Μικελόπουλος.

Τέλος η κ. Κατερίνα Παρασκευοπούλου αναφέρθηκε σε δύο ενδιαφέρουσες προσεχείς εκδηλώσεις του Λυκείου Ελληνίδων Πύργου, η πρώτη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Ιουλίου  2022 και ώρα 9 το βράδυ, στον όμορφο χώρο του Πάρκου ΣΠΚ, από το Τμήμα Μουσικής – Χορωδίας του Λ.Ε.Π. με τραγούδια άλλων αξέχαστων εποχών και με τον τίτλο που προσειδιάζει στην περίπτωση :  <<Μελωδικό ταξίδι στο χθες>>. Η δεύτερη εκδήλωση θα γίνει στο Θέατρο  Φλόκα, στις 27 Ιουλίου 2022 και θα έχει ως θέμα τις <<Αλησμόνητες Πατρίδες>>, σε από κοινού συνεργασία με το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου.

 

 

Τα χορευτικά ήταν πολλά, όπως και τα παιδιά, από πολύ μικρές ηλικίες μέχρι τις ομάδες των ενηλίκων.Ο κόσμος απόλαυσε ωραίο θέαμα και χάρηκε. Στο τέλος της ωραίοας αυτής Γιορτής χόρεψαν όλα τα τμήματα μαζί και πάνω και κάτω από τη σκηνή. Το πρόγραμμα το έκλεισε ο εκ των παλαιοτέρων στο Λ.Ε.Π.  χοροδιδάσκαλος  Κώστας  Τζανέτος, ο οποίος ευχήθηκε σε όλους Καλό Καλοκαίρι και ανανέωσε το ραντεβού για φθινόπωρο.

Εκτός από τα προαναφερθέντα ονόματα παρέστησαν επίσης ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης <<Μπορούμε>> στο Δημοτικό Συμβούλιο κ. Στάθης Καννής, με τον επίσης Δημοτικό Σύμβουλο κ. Νίκο Θεοδώρου, ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Γιώργος Φωτεινόπουλος, η πρώην Αντιπρόεδρος του ΔΟΠΠ κ. Αγγελική Ζάγκλαρη.  Παρέστησαν επίσης η Αντιπρόεδρος του Λ.Ε.Π. κ. Τούλα Καλαμπόκα, η Γεν. Γραμματέας κ. Δήμητρα Τζαβάρα – Καχτίτση, η Έφορος και η Συνέφορος της Χορωδίας του Λ.Ε.Π. κ.  Γιώτα Μπαρτζοπούλου και κ. Γωγώ Δημητρουλοπούλου αντίστοιχα  κ.ά.

Όλα ωραία και όλα καλά εκεί όπου παράγεται Πολιτισμός!

Θα ακολουθήσουν οι εξής εκ μέρους μου ενέργειες : Το φωτογραφικό υλικό των χορευτών, από τα μικρά παιδιά έως τους έφηβους και από εκεί έως τους ενήλικες τους περιλαμβάνει όλους και θα το αναρτήσω το υλικό αυτό στη Σελίδα  **ΑΥΓΗ Πύργου Ηλείας**  Μετά από την ανάρτηση των φωτογραφιών θα ακολουθήσει η ανάρτηση πέντε βίντεο, ώστε να δει και να θαυμάσει και ο κόσμιος που δεν ήταν εκεί στην εκδήλωση. Αυτά όλα θα πάρουν κάποιες ώρες, αλλά το αποτέλεσμα μετράει.

Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές και στη λαμπρή της λεβεντιάς νιότη!

Ρεπορτάζ από τον δημοσιογράφο της ΑΥΓΗΣ Πύργου Αντρέα  ΑΥΓ.  Καπογιάννη – ΑΝΚ

 


Ροή