Έφυγε από τη ζωή η καλή μας συμπολίτισσα Όλγα χα Βασιλείου Παναγιωτακοπούλου

Ημερομηνία: 02-12-2021

Στην αιωνιότητα η καλή μας συμπολίτισσα Όλγα χα Βασ. Παναγιωτακοπούλου

 

Ένας εξαιρετικός άνθρωπος, η Όλγα Παναγιωτακοπούλου, σύζυγος του αείμνηστου Βασιλείου Παναγιωτακόπουλου, δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας. Έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών, στα 96 της χρόνια, αφού πρώτα ολοκλήρωσε μία ευδόκιμη διαδρομή ως άριστη σύζυγος και μητέρα, που απέκτησε πέντε παιδιά, τον Γιώργο, τον Νίκο, τον Άγγελο, την Τασία και τρην Ρούλα.

Για τα χαρίσματά της και την προσφορά της στην κοινωνία αναφέρθηκε ο κ. Άγγελος Βασ. Παναγιωτακόπουλος στην Εκκλησία κατά την εξόδιο ακολουθία, καθώς και ο Μητροπολίτης Ηλείας. Συγκινητική επίσης αναφορά κάνει με κείμενο και σχετική φωτογραφία που θα δημοσιεύσουμε, η ανιψιά της κα Βένια Τσιλιμίγκρα. Η αείμνηστη συμπολίτισσα ευτύχισε να δει εγγόνια και δισέγγονα.

Η κηδεία της ευγενέστατης και έμφορτης καλοσύνης συμπολίτισσας έλαβε χώρα την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 4 το απόγευμα, από τον Ι.Ν. Αγίων Πάντων Πϋργου. Της νεκρώσιμης ακολουθίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός συνεπικουρούμενος από τους πρωτοπρεσβύτερους ιερείς π. Ηλία Παπαγγελή και π. Κωνσταντίνο Παπαδημητρίου. Μιλώντας στη συνέχεια ο Ιεράρχης της Ηλείας  εξήρε τα χαρίματα της μεταστάσης και αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία που είχε με τον αείμνηστο σύζυγό της Βασίλειο Παναγιωτακόπουλο, αλλά και με τα καλά της παιδιά, όπως είπε.

Έναν πολύ συγκινητικό αποχαιρετισμό έκανε ο γιος της κ. Άγγελος Παναγιωτακόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην κοινωνική της προσφορά σε δύσκολες για την πατρίδα μας εποχές, καθώς και σε διάφορες κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις καλύπτοντας ένα σχεδόν αιώνα επίγειας ζωής. Και έκλεισε με την χαρακτηριστική επωδό, για τη μάνα της αγάπης, τη μάνα του καθήκοντος και της φροντίδας.

Συγγενείς και φίλοι προσήλθασν για τον τελευταίο χαιρετισμό και μεταξύ αυτών ήταν ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης <<Μπορούμε>> στο Δήμο Πύργου κ. Στάθης  Καννής, ο δημοτικός σύμβουλος Πύργου κ. Θεόδωρος Κόρδας, ο υποψ. βουλευτής στην Ηλεία του κίομματος <<Ενώνω>> κ. Τάκης Τσιλιμίγκρας κ.ά.

Η εφημερίδα μας συλλυπάται θερμά τα παιδιά της και ιδιαίτερα τον κ. Νίκο Παναγιωτακόπουλο, πρόεδρο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Ηλείας, καθώς και τους άλλους συγγενείς.  Η μνήμη της να είναι αιώνια.

ΑΝΚ

************************************

                                        Ο αποχαιρετιστήριος λόγος από την Βένια Τσιλιμίγκρα

(Αριστερά η αείμνηστη Ανθούτσα Τσιλιμίγκρα

και δεξιά η αείμνηστη Όλγα Παναγιωτακοπούλου)

 

Ήρθε ο Δεκέμβρης, πλησιάζει το τέλος και αυτού του χρόνου κι εμείς η δική μου οικογένεια,το δικό μου το σόι θα συνεχίσουμε αποχαιρετώντας σήμερα την αγαπημένη μας Θεία Όλγα.  Την Θεία Όλγα Βασιλείου Παναγιωτακοπούλου το γένος Καλαμπρέζου αδερφή της μητέρας μου Ανθούσας που έφυγε χθές για το πιο μακρινό ταξίδι. Είναι ιδιαίτερη η αγάπη μου προς το πρόσωπο της και γι΄ αυτό θέλω να γράψω δυο λόγια για την μνήμη της… Μα πώς μπορώ να σκιαγραφήσω μια τόσο δυναμική και ξεχωριστή προσωπικότητα; Η Θεία Όλγα προερχόταν από πολύτεκνη οικογένεια και σαν μεγαλύτερη κόρη μεγάλωσε τα αδέρφια της, καθώς και βοηθούσε από μικρή στα πάντα!!!

Στα δύσκολα χρόνια της κατοχής βοηθούσε τους πεινασμένους και φτωχούς γείτονες της στην συνοικία “Κανούλια”, προσφέροντας λάδι από το ονομαστό ελαιοτριβείο του πατέρα της Νικολάου καθώς και οπωροκηπευτικά από τα περιβόλια τους. Ανέπτυξε μεγάλη δραστηριότητα στα κοινά της πόλης μας οργανώνοντας και συμμετέχοντας σε πολλές κοινωνικές εκδηλώσεις. Παντρεύτηκε τον αείμνηστο Βασίλη Παναγιωτακόπουλο τέως υπάλληλο της Εισαγγελίας Πύργου Ηλείας και απέκτησε πέντε παιδιά , δώδεκα εγγόνια και εννέα δισέγγονα.

Όπως έκανε από μικρή έτσι κι αργότερα μαζί με τα παιδιά της δεν ξεχώρισε ποτέ τα αδέρφια μα ούτε κι εμάς τα ανίψια της, καθώς και κάθε νέο μέλος που ερχόταν στην ευρύτερη οικογένεια… Μόλις μας έβλεπε άνοιγε την αγκαλιά της και η αγάπη ξεχείλιζε μέσα στα μάτια της!!! Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα γλέντια, τα γέλια τα αστεία, τις πλάκες ,τα βράδια που ο Θείος Βασίλης, η Θεία Όλγα, ο μπαμπάς και η μαμά μου έτρωγαν, γελούσαν και τραγουδούσαν κάτω από την μουριά στο εξοχικό μας σπίτι στο Καβούρι… την βοήθεια που προσέφερε για την διοργάνωση της χοροεσπερίδας κάθε χρόνο για την γιορτή της μητέρας μου, καθώς και την συναισθηματική ενίσχυση που έδινε σε κάθε πρόβλημα που αντιμετώπιζε στην ζωή της.

Ήταν μια δεύτερη μάνα για την Ανθούσα την μητέρα μου, ήταν η δύναμη της!!! Δεν έχω λόγια Θεία μου για να σε αποχαιρετήσω και δεν θα σταματήσω ποτέ να σε αγαπώ!!! Καλό σου ταξίδι Αγαπημένη μας,  να δώσεις αγκαλιές και φιλιά σε όλους εκεί πάνω που σε περιμένουν….

Η ανιψιά σου Βένια.


Ροή