Δηλώσεις πρώην Δημάρχου Ήλιδας για φωτοβολταϊκά, κάμπινγκ Κουρούτας και άλλα…

Ημερομηνία: 08-01-2022

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ “ΗΛΙΔΑ – ΝΕΑ ΜΕΡΑ”

“ΟΧΙ” ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΜΕΣΩ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΗΣ ΠΗΝΕΙΑΣ

 

 

Η παράταξη “Ήλιδα – Νέα Μέρα” είναι η πρώτη που ζήτησε πριν από δύο μήνες να συζητηθεί το θέμα της επένδυσης με την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στις εξωλίμνιες εκτάσεις στη λίμνη του Φράγματος Πηνειού (λίμνη Καραμανλή), στο Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας.

Έπειτα από αλλεπάλληλες προσπάθειες μέσω ερωτήσεων στις οποίες δεν απαντούσε η Δημοτική αρχή και προσωπικά ο Δήμαρχος, στις 21 Δεκεμβρίου αναγκαστήκαμε να ζητήσουμε με δική μας γραπτή εισήγηση να μπει το θέμα στην ημερήσια διάταξη του επόμενου συμβουλίου, αίτημα που έκανε δεκτό ο απερχόμενος πρόεδρος του σώματος κ. Αντώνης Πατρινός.

Κατά τη συζήτηση του θέματος, ο επικεφαλής της Δημοτικής μας παράταξης ξεκαθάρισε ότι είναι αντίθετος σε οποιαδήποτε επένδυση στις εξωλίμνιες εκτάσεις, με την μορφή που θέλουν να γίνει και, μάλιστα, από τη στιγμή που για τις συγκεκριμένες περιοχές αναμένεται να προκηρυχθεί μελέτη αξιοποίησης από το Υπουργείο Υποδομών, προϋπολογισμού 8.000.000 ευρώ.

Άλλωστε, εμείς ως Δημοτική αρχή καταφέραμε να φέρουμε για την λίμνη του Φράγματος Πηνειού αυτή τη μεγάλη μελέτη ανάπλασης της ευρύτερης περιοχής, που εκτείνεται μέχρι το Δρυοδάσος της Φολόης. Για εμάς προτεραιότητα συνεχίζει να αποτελεί η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, με έμφαση στους τρεις άξονες: Κουρούτα – Δρυοδάσος Φολόης, Κουρούτα – Αρχαία Ήλιδας – Λίμνη Πηνειού και Λίμνη Πηνειού – Δρυοδάσος Φολόης. Η σημερινή δημοτική αρχή άφησε τα πάντα στην τύχη τους, απεμπολώντας τα δικαιώματα του δήμου στο κάμπινγκ της Κουρούτας και μη μπορώντας (ή μη θέλοντας) να ελέγξει τις εξελίξεις στις εξωλίμνιες εκτάσεις.

Την ώρα που η επένδυση φαίνεται να προχωρά, κανείς δεν γνωρίζει αν με την υλοποίηση της θα βάλει “ταφόπλακα” στο μέλλον της ευρύτερης περιοχής, αφού κατ’ αυτόν τον τρόπο απομακρύνεται το όραμα της ανάπλασης.

Ένα δεύτερο ζήτημα που θέσαμε από την πρώτη στιγμή είναι το, “γιατί στην συνεδρίαση που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης, δεν συμμετείχαν οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων που πλήττονται άμεσα από την  επένδυση;”, δίχως να λάβουμε πειστικές απαντήσεις  για την απουσία τους από πλευράς Δημοτικής αρχής.

Ήδη, έχουμε γίνει δέκτες των αντιδράσεων κατοίκων των χωριών πέριξ της λίμνης και κυρίως των κτηνοτρόφων που πλήττει σε πρώτη φάση η δημιουργία των 180 μικρών φωτοβολταϊκών πάρκων.

Η παράταξή μας στέκεται στο πλευρό των προέδρων της δημοτικής ενότητας Πηνείας, υπογράφοντας το κείμενο στήριξής τους και συνεχίζει να πρωτοστατεί στις ενέργειες -εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου-, εναντίον όσων επιχειρούν με αμφισβητούμενες επενδύσεις να υποβαθμίσουν το δήμο μας.

Ο επικεφαλής

ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

 

 


Ροή