Διεύρυνση της συνεργασίας από Δήμο Πύργου με στόχο την αύξηση της εργασίας

Ημερομηνία: 15-10-2021

Διευρύνεται η συνεργασία του Δήμου Πύργου με τον κορυφαίο ξενοδοχειακό Όμιλο της Ζακύνθου <<Xenos Group Hotels>>

Συνάντηση με τον ιδρυτή και επικεφαλής του κορυφαίου ξενοδοχειακού Ομίλου της Ζακύνθου «Xenos Group Hotels»,  κ. Χρήστο Ξένο είχε πρόσφατα στη Ζάκυνθο, ο αναπληρωτής δήμαρχος Πύργου Γιάννης Αργυρόπουλος, μετά από πρωτοβουλία του άμισθου συμβούλου του Δήμου Πύργου για θέματα επαγγελματικής κατάρτισης  Παναγιώτη Σκαρτσιάρη.

Στο ευρύτερο πλαίσιο κοινωνικής και αλληλέγγυας συνεργασίας του Δήμου Πύργου με τον επιχειρηματικό κόσμο έχει αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα μια βαθύτατη σχέση εμπιστοσύνης του δήμου με τον συγκεκριμένο ξενοδοχειακό Όμιλο, χάρη στις σημαντικές ενέργειες του διευθυντή του Τεχνολογικού ΙΕΚ κ. Σκαρτσιάρη. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι πριν μερικούς μήνες, ο Όμιλος «Xenos Group Hotels », είχε δωρίσει στον δήμο Πύργου έναν σημαντικό αριθμό τάμπλετ για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης μαθητών, τα οποία είχε παραδώσει ο κ. Σκαρτιάρης στον δήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλο.

**  Στη συνάντηση που πραγματοποίησε στη Ζάκυνθο ο κ. Αργυρόπουλος, ουσιαστικά εξετάστηκε η διεύρυνση  συνεργασίας του Δήμου Πύργου με τον Όμιλο, ώστε να «απορροφηθούν» σπουδαστές αλλά και άνεργοι ειδικοτήτων τουριστικών επαγγελμάτων που απασχολούν οι κλάδοι του Ομίλου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το καλοκαίρι απασχολήθηκαν από την Ηλεία στον ξενοδοχειακό Όμιλο, πάνω από 300 εργαζόμενοι,  ενώ από τη νέα χρονιά ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά.

**  Ο κ. Αργυρόπουλος μετέφερε στον κ. Ξένο την πρόσκληση του δημάρχου Πύργου, ο οποίος είχε και συνομιλία με τον επιχειρηματία, να επισκεφτεί τον Πύργο, όπου και θα κωδικοποιηθεί η συνεργασία των δύο πλευρών με κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες. Στο πλαίσιο αυτό, προγραμματίζεται και ημερίδα στον Πύργο προς τα τέλη Νοεμβρίου με τη συμμετοχή διευθυντικών στελεχών του Ομίλου και εκπροσώπων φορέων που σχετίζονται με τον τουρισμό και την επαγγελματική κατάρτιση.


Ροή