Αύριο Τρίτη 28/9 η αδελφοποίηση του Δήμου Ήλιδας με τον Δήμο Τάρπον Σπρίνγκς (ΗΠΑ)

Ημερομηνία: 27-09-2021

 

Η Αδελφοποίηση του Δήμου Ήλιδας

με το Δήμο του Τάρπον Σπρίνγκς

την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Αμαλιάδας  (Πολυχώρος Πολιτισμού)

 

Την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021 στις 19:00  θα πραγματοποιηθεί η ολοκλήρωση της 1ης φάσης της αδελφοποίησης του Δήμου

Ήλιδας με τον Δήμο του Τάρπον Σπρίνγκς, της Φλόριντα των Η.Π.Α., στο Δημοτικό Θέατρο Αμαλιάδας (Πολυχώρος

Πολιτισμού). Κατά την 1η φάση της αδελφοποίησης που πραγματοποιείται στην Αμαλιάδα, έπειτα από την 120\2020 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας οι Δήμαρχοι Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης και Τάρπον Σπρινγκς, Κρις Αλαχούζος, θα υπογράψουν το πρωτόκολλο αδελφοποίησης των δύο πόλεων.

Στην εκδήλωση θα τηρηθούν όλα τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα και οι παρευρισκόμενοι  θα πρέπει να προσκομίσουν σε έγχαρτη  μορφή (εκτυπωμένα)  ή ηλεκτρονικά μέσω της κινητής συσκευής

α)πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή

β)πιστοποιητικό  νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν, σύμφωνα με την ΚΥΑ υπ’ αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ.57069 (ΦΕΚ 4337/Β΄/18.09.2021).

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά διαδικτυακά (livestreaming) μέσω του καναλιού του Δήμου Ήλιδας στο Youtube.

Η αδελφοποίηση των δύο Δήμων θα επιστεγάσει την πρόθεση των δύο πλευρών για την ανάπτυξη δεσμών φιλίας,  επαφών και σχέσεων μεταξύ φορέων των δύο πόλεων με πεδία συνεργασίας στους τομείς της εκπαίδευσης και της παιδείας, της προστασίας και της ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς, του τουρισμού, της προστασίας του περιβάλλοντος και του επιχειρηματικού και εμπορικού τομέα.

Το Tarpon Springs, είναι αναμφίβολα μια από τις σημαντικότερες περιοχές που αναπτύχθηκε από Έλληνες στην Αμερική, και πέρα από τα σύνορα της πατρίδας.

Ο νυν Δήμαρχος του Tarpon Springs είναι ο κ. Χρυσόστομος (Κρις) Αλαχούζος, ο οποίος γεννήθηκε  στην Κάλυμνο και μετανάστευσε μαζί με τον πατέρα του στις ΗΠΑ,  όταν ήταν μόλις 14 ετών.

Στο επίκεντρο της πολιτιστικής και θρησκευτικής ζωής του Tarpon Springs βρίσκεται ο καθεδρικός ναός του Αγίου Νικολάου, στον οποίο ανήκουν περίπου 800 οικογένειες. H πιο διάσημη θρησκευτική γιορτή είναι αυτή των Θεοφανείων, στις 6 Ιανουαρίου, κατά την οποία τελείται ο αγιασμός των υδάτων και των καϊκιών.

 


Ροή