Υπερχείλισε ο ποταμός στη γέφυρα Αλφειού και παρέσυρε κυψέλες μελισσών

Ημερομηνία: 12-12-2021

ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΥΠΗΡΞΕ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡΧΕΙΛΙΣΗ

Ο ΠΟΤΑΜΟΣ ΑΠΛΩΘΗΚΕ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΕΥΡΟΣ  ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΟΧΘΗ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ

Καταστροφές σε κυψέλες μελισσών από την υπερχείλιση του ποταμού και έκκληση του Δημάρχου Πύργου για εκκένωση προληπτικά οικισμών πέριξ του Αλφειού

 

 

Ο Αλφειός ποταμός κατέβασε νερά και στη γέφυρα λίγο έξω από τον Πύργο, μεγάλες ποσότητες νερού δημιούργησαν κίνδυνο πλημμυρισμού παρόχθιων περιοχών, κάτι που υποχρέωσε τη Δημοτική Αρχή Πύργου, να λάβει έκτακτα μέτρα προληπτικής φύσης, με το να μπαζώσει έγκαιρα το φρεάτιο 5Τ του ΓΟΕΒ, που βρίσκεται στο χωμάτινο δρόμο από τη γέφυρα με κατεύθυνση τη Σαλμώνη!  Εκεί βρέθηκε ο Δήμαρχος Πύργου κ. Παναγιώτης Αντωνακόπουλος με τον ιδιοκτήτη της τσάπας κ. Γιώργο Μαυραειδή, ο οποίος μπάζωσε με χώματα την τάφρο <<χτίζοντας>> έτσι ένα τείχος προστασίας, διότι υπήρχε άμεσος κίνδυνος τα νερά του υπερχειλισμένου ποταμού, να περάσουν στην αντίπερα πλευρά και να προκαλέσουν εκτεταμένες πλημμύρες στους παρόχθιους οικισμούς Μπαλτσίκι (έτσι μου τον είπαν) και Ροφιά.

Στο σημείο ήρθε και ο συμπολίτης μελισσοτρόφος κ. Τάσος Στεφανόπουλος, ο οποίος μας είπε ότι λίγο πιο πέρα από το σημείο που βρισκόμασταν, το ποτάμι παρέσυρε και κατέστρεψε 60 με 70 κυψέλες μελισσών.  Επίσης για άλλη μια φορά πλημμύρισαν τα Καλυβάκια σταβ Μακρίσια, ενώ στο φράγμα του Αλφειού στο Φλόκα,  μηχανήματα εκσκαφικά που έκαναν εργασίες παρασύρθηκαν από το σημείο που βρισκόντουσαν προς την ακρινή πλευρά του φράγματος.

Και από τη μια και από την άλλη πλευρά της γέφυρας του Αλφειού στον Πύργο, όλη η έκταση, από τη μία άκρη έως την άλλη, πάνω από 400 μέτρα, έχει καλυφθεί από τα νερά  και υπάρχουν φόβοι να κατεβάσει το ποτάμι και άλλες ποσότητες νερού.

Ενημέρωση πολιτών από τον Δήμο Πύργου για προληπτική απομάκρυνση

Ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, ενημερώνει τους κατοίκους των παραθαλάσσιων οικισμών και των παρόχθιων οικισμών πλησίον του ποταμού Αλφειού, καθώς και των κτηνοτρόφων με το ζωικό τους κεφάλαιο που δραστηριοποιούνται στην παραπάνω περιοχή να απομακρυνθούν προληπτικά από τις περιοχές (σε συγγενικά σπίτια κ.α.) διότι υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων και υπερχείλισης του ποταμού, προκειμένου να διασφαλιστεί η προσωπική ασφάλειά τους και να μην υπάρξουν απώλειες από πλημμυρικά φαινόμενα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ   Αντρέα ΑΥΓ. Καπογιάννη – ΑΝΚ


Ροή