Το σημαντικό πολιτιστικό γεγονός της Αμαλιάδας με την φημισμένη Ανθοκομική Έκθεση

Ημερομηνία: 27-05-2022

Ξεκίνησε ελπιδοφόρα και με μεγάλη επιτυχία η 20η  Πανηλειακή Ανθοκομική Έκθεση Αμαλιάδας στο Πάρκο Μπελογιάννη

 

 

Η 20η Πανηλειακή Ανθοκομική Έκθεση Αμαλιάδας μετά από  δύο χρόνια απουσίας, για αρκετά χρόνια,  ξεκίνησε ελπιδοφόρα και με μεγάλη επιτυχία την περασμένη Τρίτη 24 Μαΐου 2022,  στο πάρκο Μπελογιάννη από τις 8.30 το πρωί. Τα εγκαίνια  πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 25 Μαΐου, ενώ λειτούργησε και πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς από τα χορευτικά τμήματα παραδοσιακών χωρών του Δήμου Ήλιδας και του Συλλόγου Φίλων Παραδοσιακού Τραγουδιού «Ο Μωριάς».

Την εκδήλωση στην έναρξη πλαισίωσε το  παιδικό χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλυβίων Ήλιδας ” Η ΗΛΙΔΑ”,  σε  ένα μουσικοχορευτικό δρώμενο με τίτλο « ένα λουλούδι για εσένα».

Καθημερινά στις 6 το απόγευμα υπάρχουν βιωματικές δράσεις από τις σχολές ζωγραφικής και δημιουργικής απασχόλησης παιδιών της Αμαλιάδας : ΓΕΛΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ- ΠΙΝΕΛΙΕΣ ΠΙΝΕΛΙΕΣ, ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΙΟ και ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ με χειροτεχνίες και άλλες εικαστικές δημιουργίες, ενώ θα φιλοξενηθεί και εικαστική έκθεση από τους σπουδαστές του ζωγράφου Κρίστο Χάσα.

**  Επίσης από τους πολιτιστικούς συλλόγους παρουσιάζονται παραδοσιακοί χοροί και για τις υπόλοιπες μέρες της έκθεσης. Πιο συγκεκριμένα την Πέμπτη 26 Μαΐου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Η ΕΛΙΣΣΑ στις 8 το βράδυ, την Παρασκευή 27 Μαΐου στις 9 το βράδυ από τον Εκπολιτιστικό & Φυσιολατρικό Σύλλογο Αγίου Ιωάννη Αμαλιάδας Η ΑΣΤΡΙΝΙΑ και το Σάββατο 28 Μαΐου από τον Λαογραφικό Πολιτιστικό Σύλλογο ΟΙ ΡΙΖΕΣ.  Την Πέμπτη 26 Μαΐου στις 9  το βράδυ δόθηκε συναυλία από τους ΡΟΥΑ ΜΑΤ.

**  Έτσι η έκθεση θεσμός επέστρεψε για να προσφέρει στους επισκέπτες μοναδικές συνθέσεις σε  χρώματα και αρώματα, επιλογές για το σπίτι και τους κήπους, με βιωματικές δράσεις για μικρούς και μεγάλους και πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα.

Οι ώρες λειτουργίας είναι από τις 8.30- 22.30 καθημερινά έως και την Κυριακή 29 Μαϊου 2022,  που θα κλείσουν οι πύλες της σπουδαίας αυτής Ανθοκομικής Έκθεσης.

 


Ροή