Το νέο τεύχος της Επιθεώρησης Τέχνης Γραμμάτων & Πνευματικού Προβληματισμού ο *ΝΟΥΜΑΣ*

Ημερομηνία: 14-05-2022

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του <<ΝΟΥΜΑ>>

 

 

Κυκλοφόρησε αυές τις μέρες το νέο τεύχος  (Μαρτίου – Απριλίου 2022 αριθμός 177)  του <<ΝΟΥΜΑ>>,  Επιθεώρησης Τέχνης Γραμμάτων & Πνευματικού Οροβληματισμούπου διευθύνει ο συνάδελφος δημοσιογράφος λογοτέχνης Γιάννης Νικολάπουλος, με την φιλολογική ε3πιμέλεια της κόρης του Ευγενίας Νικολοπούλου.

Στις 24 σελίδες του πλούσιο υλικό με κείμενα διακεκριμένων πνευματικών ανθρώπων, κείμενα στοχαστών και φιλοσόφων, όπως του δικού μας από την Αρχαία Ολυμπία Παναγιώτη Κονδύλη, δισέλιδο αφιέρωμα στον ποιητή και συγγραφέα Πότη Κατράκη, με επομέλεια του διευθυντή κ. Νικολόπουλου.  Επίσης δημοσιεύονται ποιήματα μεγάλου αριθμού ποιητών, μεταξύ των οποίων και από την πόλη του Πύργου.  Βιβλιοκρισία για την έκδοση του βιβλίου της Πυργίας Εικαστικού Μιμίκας Κουμανιώτη, από την Εκδότρια του Οίκου <<Βεργίνα>> Ευγενία Ασημακοπούλου – Τσαλπαρά, ένα ψυχογραφικό μυθιστόρημα με τον τίτλο <<Νείλος Κόνδρας ή Διπλό πορτρέτο με μια Γυναίκα>>.  Επίσης βιβλιοκρισία σε εκδόσεις δοκιμίων και ποιητικών συλλογών από τον Γιάννη Νικολόπουλο, σε ποιητικές  συλλογές μεταξύ των οποίων  <<Στην πιθανότητα στηρίζεται η αγάπη>> της Άντζελας Γεωργοτά και <<Παράλληλες ματιές>> του Θόδωρου Βλασσόπουλου.

Επίσης στις Βιβλιοκρισίες γίνεται από τον κ. Νικολόπουλο παρουσίαση του σπουδαίου βιβλίου της καταγόμενης από την Μυρσίνη των Λεχαινών Ηρώς Παλαιολόγου, που έχει τον τίτλο  <<Μυσταγωγία στην αντικρινή όχθη>>, που το αποκαλεί ένα σημαντικό πολιτιστικό θησαύρισμα. Αλλά και στη στήλη  <<Παράθυρο Επικοινωνίας για Συνεργάτες και Φίλους>>  γίνεται αναφορά στην Ηρώ Παλαιολόγου, για τον συμπληρωματικό δεύτερο τόμο του έργου της.

Τέλος γίνεται αναφορά στο γεγονός ότι η πανδημία απέτρεψε τη διεξαγωγή λογοτεχνικών και άλλων φιλολογικών εκδηλώσεων, με συναντήσεις λογοτεχνών, κάτι για το οποίο εκφράζεται η αισιόδοξη εκτίμηση ότι μέσα στο 2022, και μειωμένου του κύματος της πανδημίας, θα μπορέσουν να πραγματοποιηθούν οι εν λόγω εκδηλώσεις.

Ευχόμαστε καλή πορεία στο <<ΝΟΥΜΑ>>.

Δημοσιογράφος   ΑΝΚ

 


Ροή