Το Χρονογράφημα της Δευτέρας στην ΑΥΓΗ Πύργου με την Ήρα Αλ. Κάζογλη

Ημερομηνία: 13-12-2021

Το Χρονογράφημα της Δευτέρας

                                                           με τη Ήρα Αλ. Κάζογλη

                                                    Γυάλινα κάτοπτρα

Την ώρα  που παρακολουθούμε άναυδοι τη σκληρή πραγματικότητα αυτών που ζούνε στο δικό τους σκοτάδι, έρχονται τα καινούρια παιδιά,  ν’αλλάξουν τον κόσμο.  Τα νομίζουμε επιφορτισμένα με το αδύνατο, όμως εκείνα το μπορούν. Επενδύοντας στην ανάπτυξη των ψηφιακών τους δεξιοτήτων, ασχολούνται με τη ρομποτική. Ομάδες νέων παιδιών από τη χώρα μας διαγωνίστηκαν στην Παγκόσμια ολυμπιάδα ρομποτικής 2021 και   τέσσερις απ’ αυτές κατόρθωσαν να κερδίσουν θέσεις στην πρώτη δεκάδα, ξεχωρίζοντας ανάμεσα σε διακόσιες ομάδες από εξηνταπέντε χώρες.

Τα παιδιά μας έδειξαν πως με την τεχνολογία και τη βαθιά πίστη στην ανθρώπινη εφευρετικότητα μπορούν να φτιάξουν έναν κόσμο καλύτερο για όλους και τα θαυμάσαμε γι’αυτό.

Την ίδια ώρα, καμαρώνουμε μια άλλη δεξιότητα των νέων, τα εξαίρετα δικά μας παιδιά της camera zizanio που δημιουργούν, κρίνουν και λένε ελεύθερα τη γνώμη τους με μεγάλη επιτυχία, εντυπωσιάζοντας με τον τρόπο σκέψης και γραφής τους, που απολαμβάνουμε στην αγαπημένη μας ΑΥΓΗ.

Από τα γυάλινα κάτοπτρα των μηχανών κάθε λογής βγαίνει η δική τους αλήθεια. Γεννιέται συνέχεια. Όλα τους τα όνειρα, ακυρώνουν όσα μας αποτρέπουν να κάνουμε τα επόμενα βήματα για ν’ αντιστρέψουμε αυτό που ζούμε στην παράνοια των καιρών μας. Τα νιάτα ανθίζουν, όπου κι αν βρίσκονται.

Αυτά τα παιδιά είναι η ελπίδα μας για το μέλλον. Θέλουν το παραπάνω, η νεότητα άλλωστε είναι μια κατάκτηση, μια μεγάλη περιπέτεια. Τους προτάσσει να φτιάξουν αλλιώς το αύριο. Ο ενεστώτας τους είναι καταλυτικός.

Τους ζηλεύουμε γιατί χάσαμε την ικανότητα να μπορούμε  τα όνειρα. Γιατί γεμίσαμε το χώρο με το χθες. Γιατί όσο μεγαλώνεις σωπαίνεις. Αυτά τα παιδιά είναι η ελπίδα μας, καθώς τα πάντα διαθλώνται και ξαναφτιάχνονται στο γυάλινο κάτοπτρο του μέλλοντος.

                                                                                                           Η.Κ.

 


Ροή