Τι μας είπε αυτόπτης μάρτυρας για το τροχαίο που στοίχισε τη ζωή του Αλέξη Κόρδα

Ημερομηνία: 06-10-2021

 

(Η φωτογραφία με το όχημα του Δήμου Πύργου στην τάφρο είναι από το PoliceNews)

********************************************************************************

 

Η πόλη του Πύργου και ευρύτερα η Ηλεία θρηνεί σήμερα για τον αδόκητο χαμό ενός διακεκριμένου τέκνου της, του οφθαλμίατρου Αλέξη Κόρδα, στο τραγικό συμβάν του τροχαίου δυστυχήματος στην περιοχή Κατσικάρι του Πύργου.

Το θλιβερό συμβάν έγινε σήμερα το πρωί της Τετάρτης 6 Οκτωβρίου 2021, σε μία διασταύρωση, όπως θα δείτε στη φωτογραφία, όπου δυστυχώς υπήρξε παραβίαση του STOP, από τον οδηγό οχήματος του Δήμου Πύργου.

Σύμφωνα με την μαρτυρία κατοίκου της περιοχής, το ταξί στο οποίο επέβαινε ο Αλέξης Κόρδας εκινείτο στο δρόμο που καταλήγει στην Καταραχίου, εκί που είναι η αντιπροσωπεία αυτοκινήτων Διονυσόπουλου. Το δυστύχημα έλαβε χώρα στη  διασταύρωση στο Κατσικάρι, όπου υπάρχει μία μεγάλη τάφρος. Το όχημα του Δήμου Πύργου, στο οποίο επέβαιναν, σύμφωνα με πληροφορίες τέσσερα άτομα,  ερχόταν από τον άλλο δρόμο της διασταύρωσης, αλλά προφανώς δεν σταμάτησε για να ελέγξει, καθότι υπάρχει πινακίδα STOP. Το αποτέλεσμα ήταν να συγκρουστεί πλαγιομετωπικά με το ταξί και δυστυχώς να χάσει τη ζωή του ο Αλέξης Κόρδας.

Το ταξί τον είχε πάρει από το σπίτι του που βρίσκεται μερικές εκατοντάδες μέτρων δυτικά από το σημείο της σύγκρουσης,  για να τον μεταφέρει στο ιατρείο του και όπως πληροφορήθηκα, τακτικά συνέβαινε αυτό για λόγους διευκόλυνσης, επειδή υπάρχει δυσχέρεια στην εύρεση χώρου παρκαρίσματος του δικού του οχήματος.

Με το άκουσμα της είδησης του τραγικού θανάτου, συνήλθε το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου και εξέδωσε Ψήφισμα, καθότι ο Αλέξης Κόρδας είχε διατελέσει αυτοδιοικητικός της τότε Ν.Α. Ηλείας.  Επίσης Ψήφισμα εξέδωσε το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Ηλείας, μέλος της Διοίκησης του οποίου υπήρξε ο θανών.

Ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος  έκανε δήλωση για την μεγάλη απώλεια του συμπολίτη μας, την οποία και θα δημοσιεύσουμε στην Εφημερίδα μας, μαζί με τα ψηφίσματα.

Δημοσιογράφος   ΑΝΚ


Ροή