Τα <<βρόντηξε>> ο Δήμαρχος Γιάννης Λυμπέρης για το Νοσοκομείο Αμαλιάδας!

Ημερομηνία: 14-10-2021

Γιάννης Λυμπέρης :     

<<Κύμβαλα αλαλάζοντα» σε ανευθυνοϋπεύθυνες παραστάσεις – Διάφοροι ανευθυνοϋπεύθυνοι τοποθετούνται επί παντός επιστητού>>!

 

Ο Δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης έκανε τις πιο κάτω αιχμηρές δηλώσεις για το θέμα του Νοσοκομείου Αμαλιάδας την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021 :

<<Θέλω να ενημερώσω τους συμπολίτες μου πως το τελευταίο χρονικό διάστημα βγαίνουν διάφοροι ανευθυνοϋπεύθυνοι και τοποθετούνται επί παντός επιστητού. Κάποιος λέει «ο Λυμπέρης που έλεγε τόσα για το νοσοκομείο κατάφερε να το κλείσει και πως η μόνη υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει τώρα στους πολίτες είναι να παραιτηθεί από το νοσοκομείο και να πάρει κάποιος άλλος καρδιολόγος της θέση του». Να ανακοινώσω λοιπόν πως από το τέλος του περασμένου χρόνου έχω παραιτηθεί από το νοσοκομείο Αμαλιάδα και παίρνω τη σύνταξή μου. Κάποιος άλλος λέει «μας κορόιδεψαν για το νοσοκομείο και τους ψηφίσαμε. Το μόνο που έκαναν ήταν να αγοράσουν κάποια μηχανήματα». Και εγώ διερωτώμαι. Γιατί αυτός ο κάποιος δεν έχει βάλει ούτε ένα ευρώ στο νοσοκομείο, αλλά αντίθετα μιλάει; Για αυτούς που δεν έχουν να  δώσουν ούτε μια πεντάρα για το νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης τους, δεν είναι τίποτα τα μηχανήματα των 500 χιλιάδων ευρώ! Τόσα χρόνια παλεύαμε για έναν αξονικό τομογράφο και τώρα που τον πήραμε κάποιοι κρίνουν.

Κάποιοι άλλοι γυρίζουν από συνοικία σε συνοικία και από χωριό σε χωριό και λένε. Οι αρχαίοι Έλληνες για όλες αυτές τις ανευθυνοϋπεύθυνες παραστάσεις είχαν μια έκφραση. «Κύμβαλα αλαλάζοντα» έλεγαν και την ίδια έκφραση χρησιμοποίησε αργότερα και ο Απόστολος Παύλος.

Την ίδια έκφραση θα χρησιμοποιήσω και εγώ σήμερα για όλους αυτούς τους ανευθυνοϋπεύθυνους. Κουβέντες ανθρώπων ανεύθυνων οι οποίοι κραυγάζουν».

Παλεύουμε για το νοσοκομείο Αμαλιάδας

Ακολούθως ο Δήμαρχος είπε : «Οι απαντήσεις μου , – δεν δίνω στον κάθε έναν που λέει από τη μεγαλύτερη επιπολαιότητα μέχρι το μεγαλύτερο ψέμα – δίνονται πάντα με πράξεις, όπως η σημερινή. Το θέμα της είναι η ασφαλή; λειτουργία του νοσοκομείου Αμαλιάδας. Είναι μια πράξη που ξεκινά από εμένα που  ως γιατρός και  ως συνταξιούχος έχω δικαίωμα από το νόμο να υπογράψω σύμβαση με την 6η ΥΠΕ και να προσφέρω –εθελοντικά σε ό,τι αφορά εμένα – τις υπηρεσίες μου στο νοσοκομείο Αμαλιάδας για εφημερίες ετοιμότητας.

Μαζί με τον ιδιώτη καρδιολόγο κ Γιώργο Παναγούλια, τον οποίο συγχαίρω δημόσια, θα καλύψουμε το νοσοκομείο μας σε ό,τι χρειαστεί. Αυτό που ρωτώ όμως είναι άλλο. Θα ήταν κακό να έχουν κάνει αυτή την κίνηση και να τον μιμιθούν και άλλοι γιατροί από τους τόσους που έχουμε εδώ;

Στέλνουμε λοιπόν την επιστολή προς τον κ. Καρβέλη και του ζητάμε να επιστρέψουν οι δύο αναισθησιολόγοι μαζί με το υπόλοιπο προσωπικό που ο ανεκδιήγητος κύριος Χριστόπουλος, συνεχίζει να αποσπά, προκειμένου να λειτουργήσει ξανά το νοσοκομείο μας.

Ο κ Χριστόπουλος με έχει απέναντί του σε οποιαδήποτε εχθρική κίνηση κάνει για το νοσοκομείο. Από τη στιγμή που επιστρέψει το προσωπικό μπορεί το νοσοκομείο να υλοποιεί 8-10 εφημερίες ώστε να μην υπάρχει συμφόρηση στο νοσηλευτικό ίδρυμα του Πύργου.

Αφού υλοποιηθούν αυτές οι κινήσεις μπορεί το νοσοκομείο της Αμαλιάδας να επανεκκινήσει και να προσφέρει το υπέρτατο αγαθό της υγείας.

**  Σε καθημερινή βάση το Τμήμα Επειγόντων θα λειτουργεί με τους δυο γιατρούς γενικής ιατρικής και όλους όσοι έρχονται από τα ιατρεία και Κ.Υ. που υπηρετούν. Αυτή είναι η έκθεση που στέλνω στο διοικητή της 6ης ΥΠΕ.

**  Θέλω να κλείσω με μια έκκληση προς όλους μας. Να  κλείσουν τα αυτιά τους σε όλους όσοι λένε «δεν γίνεται τίποτα» και να απαντήσουν έμπρακτα. Να παλέψουμε όλοι για να κρατήσουμε το νοσοκομείο της Αμαλιάδας ανοιχτό».


Ροή